Com evitar que els lladres t’entrin a casa?

by | gen. 26, 2018 | Al Dia

Un grup de lladres captats per una càmera de seguretat

Una parella de lladres captats per una càmera de seguretat | @mossos

 

Arran de la desarticulació per part dels Mossos d'Esquadra d'un grup de tres individus que va entrar a robar a sis llars amb força al Vallès Occidental, el cos policial han publicat una sèrie de recomanacions per evitar que qualsevol altre lladre o banda perpetri a les llars.

 

De fet, molts d'aquests consells van emmarcats en evitar que els amics de l'aliè tornin a aprofitar-se del mateix modus operandi, on entraven entre 18:00 i les 20:00 hores mitjançant portes corredisses o finestres, ja que resultaven més senzilles de forçar amb una petita palanca. Després, els lladres utilitzaven elements per bloquejar els accessos al domicili per tal d'evitar que els propietaris entressin mentre es trobaven a l'interior robant. Al cap i a la fi, l'objectiu era d'una banda, dificultar l'entrada i de l'altra, guanyar temps per fugir.

 

Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra recomanen:

    

– La instal·lació d'un mecanisme econòmic i força efectiu, com és el passador. S'ha de tancar les finestres i/o portes amb el passador, encara que s'estigui a casa o si marxa per una estona curta.

 

 

– Tancar la porta donant dues voltes al pany. Si es disposa d'un escut de pany massís molt millor, ja que són molt segurs.

 

 

– Si es veu qualsevol persona que ens generi desconfiança entorn del domicili, sigui perquè no la coneixen o bé perquè està en actitud vigilant, no s'ha de dubtar en trucar al 112. A més, recomanen facilitar el màxim d'informació possible tant de les persones com dels vehicles sospitosos.

 

– En cas de trobar-se amb un intrús dins de casa es recomana no oferir resistència i facilitar-li la sortida.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: