El Creaf de la UAB impulsa el primer concurs de fotografia de boscos fetes amb dron
El Creaf de la UAB impulsa el primer concurs de fotografia de boscos fetes amb dron | Europapress

 

 

  

El Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha impulsat el primer concurs de fotografia que premiarà les millors imatges dels boscos fetes des d'un dron, que han anomenat 'TreeMotion'.

 

 

  

  

L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer el projecte de ciència ciutadana, 'Alerta Forestal', la plataforma de la Fundació Obra Social La Caixa feta en el marc del projecto 'Bosques sanos por una sociedad saludable', entre la comunitat d'usuaris de dron, segons ha informat el Creaf aquest dijous en un comunicat.

 

 

 

  

El director de l'equip d'Alerta Forestal, Lluís Brotons, ha assenyalat que es pretén “promoure l'ús dels drons per realitzar el seguiment de l'estat de salut dels boscos i crear una xarxa de persones” que contribueixin en aquesta finalitat.

 

 

  

  

Així mateix, amb les instantànies que es facin bsuquen crear “conscienciar de la varietat d'ecosistemes forestals que existeixen i de la seva importància per al benestar de les persones”.

 

 

  

  

El concurs, que porta per lema 'Vola, captura un bosc i guanya un dron', estarà obert fins al 15 de març i el dia 21 d'aquest mes es faran públics els premis, coincidint amb el Dia Internacional dels Boscos.