Les 15 notícies més llegides el 2017 a BellaterraDiari

by | gen. 30, 2018 | Al Dia

 

 

L'any 2017 ha estat un any marcat per les notícies polítiques i els moviments socials a nivell nacional. Un referèndum, dues vagues, nombroses concentracions en diferents sentits, una campanya electoral i unes eleccions convocades pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sota l'empara de l'article 155, que intervé les institucions catalanes.

 

En l'àmbit bellaterrenc, però, també han despuntat les notícies relacionades amb robatoris en domicilis, la inseguretat i el trencament de les negociacions del nou conveni entre l'EMD de Bellaterra i l'Ajuntament de Cerdanyola – ara represes

 

Al llarg de l'any, però, també hi ha hagut espai per les notícies culturals, entrevistes a bellaterrencs o temes històrics que recorden el passat del barri. Repassem algunes de les notícies més llegides, mes a mes.

 

 

 

 

1 – GENER:

La bellaterrenca Sara Terraza presenta el seu primer single

Sota el títol “Sentiments en Veu Alta”, la cantautora bellaterrenca va publicar el seu primer single, primer de molts. 

Sara Terraza

 

 

 

 

 

 

2 – GENER

Comença la secció de “fotos històriques”

Amb la intenció de recuperar i difondre la història pròxima del barri neix la secció històrica. Aquesta permet compartir documents inèdits i imatges curioses, a més de generar comunitat a les xarxes. 

g

 

 

 

 

3 – ABRIL

Bellaterra acollirà el primer batxillerat de pedagogia Waldorf de Catalunya

Durant aquest mes va transcendir la notícia que l’escola de pedagogia alternativa, El Til·ler, compraria el terreny de l’antic restaurant i jardins de El Pedregar de Bellaterra.

f

 

 

 

 

4 – MAIG:

Mor el bellaterrenc Miquel Hernández Onna

Nombrosos bellaterrencs ens han deixat durant l’any 2017. Entre ells, Dolors Mias de Xapellí (abril), Francisca Fisa (maig), Josep Güell i Corredor (octubre) i Joan Sallent (1 de gener de 2018).

c

 

 

 

5 – JUNY:

Els veïns alerten d’una estafa a domicili

Alguns bellaterrencs van donar l’alerta d’una estafa relacionada amb la revisió dels sensors d’alarma instal·lats a alguns domicilis.

z

 

 

 

6 – JULIOL:

Accidents de trànsit en hores punta

Les notícies d’accidents s’han estès ràpidament i han donat l’alerta als veïns que solen circular per les mateixes carreteres.

fg

 

 

 

7 – JULIOL:

Coneixem als testimonis de Jehovà

Sovint instal·lats davant l’estació de Bellaterra, BellaterraDiari s’apropa als testimonis de Jehovà per conèixer la seva història i opinió respecte diferents qüestions.

e

 

 

 

8 – AGOST:

Robatoris en temporada d’estiu

Els robatoris han estat múltiples durant l’any. En un cas va ser amb violència cap als propietaris i, en un altre, amb la complicitat d’una treballadora domèstica. La majoria, però, han estat a mans de delinqüents àgils que perseguien buscar diners i joies i, per sort, no s’han hagut de lamentar danys personals. La sensació d’inseguretat ha anat en augment en diferents moments de l’any. 

d

 

 

 

9 – AGOST:

Entrevista a l’atleta cerdanyolenca Zoya Naumov

En ple agost, Naumov ens explicava com considerava l’opció de presentar-se a les olimpíades de Tòquio, 2020. Altres entrevistes que ha fet el mitjà al llarg de l’any han estat família Griera (la planxadora), Luz Divina Martín i Conchita Romera amb més de 40 anys com a mestres, Jordi Fau en fer 1.350 kms amb bicicleta en solitari, Enric Aguilera en rebre el Laus d'Honor en disseny, Daniel Blabia i Albert Pruneda en travessar l'estret de Gibraltar tot nedant, Josep Bombardó com a president de la Fundació per l’ESDi Fundit, Agustí Benedito candidat a la presidència del FC Barcelona, Meritxell Playà  campiona  mundial d'Atletisme Paralímpic Junior a Nottwil (Suïssa), Francesc Vilaró membre de la Creu Roja present en els atemptats de Barcelona i Cambrils, Marc Grau finalista de la cursa Ultra Trail Montblanc i Xavier Torramilans, Carles Porta i Juan Luis González, de l'empresa experta en seguretat municipial, Alphanet.

d

 

 

 

 

10 – AGOST:

L’EMD impedeix posar una carpa a BellaterraDiari, ni per la Festa Major, ni per qualsevol altre acte que es faci al barri 

El 2017 l’EMD va posar per escrit la negativa a cedir un espai a BellaterraDiari per la Festa Major. Una decisió que lamentem i considerem desencertada. La resposta de la institució va ser argumentar que “l’EMD ja disposa dels seus mitjans de comunicació per cobrir la Festa Major i tots els actes de Bellaterra”. Una porta tancada a la col·laboració que seria ben profitosa per tots els bellaterrencs.

xc

 

 

 

11 – SETEMBRE:

Les imatges, les reines de la Festa Major

El més vist de la Festa Major van ser les espectaculars imatges de BellaterraDiari a càrrec del fotògraf bellaterrenc Albert Trepat

 

 
 

 

 

12 – OCTUBRE:

Alguns avis bellaterrencs s’emocionen en la votació de l’1-O

El Centre Cívic de Bellaterra va ser local de votació durant el referèndum d’autodeterminació de Catalunya, l’1 d’octubre. Alguns bellaterrencs s’hi van quedar a dormir el dia abans i van “fer guàrdia” durant el dia per evitar que la policia espanyola s’endugués les urnes o es generessin altres incidents.

x

 

 

 

 

13 – NOVEMBRE:

Tallen l’AP-7 en els dos sentits de la marxa a l’altura de Bellaterra

Després de la violència policial exercida pels cossos de seguretat nacional durant el referèndum van començar les vagues i protestes. Col·legis electorals com Sabadell, Barcelona o Sant Carles de la Ràpita van rebre càrregues. A Bellaterra es va tallar l’autopista AP-7 en ambdós sentits de la marxa, dies després., en símbol de protesta. 

xc

 

 

 

 

14 – NOVEMBRE:

Es trenquen les negociacions pel nou conveni 

Arrel d’una reunió de seguretat tensa, oberta als veïns i amb representants de l’Ajuntament de Cerdanyola, Mossos d’Esquadra i Policia Local, el govern local de Cerdanyola va aturar les negociacions del nou conveni per Bellaterra. L’alcalde va acusar al president de l’EMD de “deslleialtat institucional” i va demanar unes rectificacions públiques, que no arribarien fins l’any vinent.

xc

 

 

 

15 – DESEMBRE:

Junts per Catalunya s’imposa a Bellaterra

Encara amb notícies polítiques, les eleccions autonòmiques del 21-D van deixar un rècord de participació a Bellaterra, fixat en 89'70% de votants. Els resultats van ser de 723 vots per JxCat (39'52%), 384 per Cs (21%) i 303 per ERC (16'84%) i el PSC amb un 9'18%, entre d'altres. Abans, alguns bellaterrencs es van desplaçar a Brussel·les per internacionalitzar el conflicte, denunciar la “violència d’estat” i reclamar llibertat i que es respecti el dret d’autodeterminació dels pobles, el 7 de desembre. 

 

gBellaterrencs es desplacen a Brussel·les perquè Europa “obri els ulls

 

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: