25 anys de la Vila Universitària a Bellaterra

by | febr. 1, 2018 | Història de Bellaterra

ee

 

El 17 d'octubre de 1986 va néixer La Vila Universitària de l'Autònoma, ja que s'havia atorgat la celebració dels Jocs Olímpics a “la Ville de… Barcelone

 

  

Aquesta important infraestructura de 594 apartaments va acollir els 5.000 policies que van vetllar per la seguretat en la celebració dels jocs i, posteriorment, als familiars que acompanyaven els atletes participants dels Jocs Paralímpics. En la seva vessant solidària, La Vila va acollir un grup de refugiats provinents de la guerra dels Balcans.

 

 

 

Vista aerea de la Vila Universitària

 

La intenció va ser el crear una petita ciutat universitària, La Vila universitària. El 1996 va néixer l’Associació de Veïns Vilatana que, a partir de 1998, va esdevenir l’actual Club de Residents. L’any 2008 La Vila Universitària va ampliar la seva capacitat amb 217 nous apartaments que han permès que, 25 anys després, més de 70.000 persones hagin pogut viure al campus de la UAB.

 

Actualment a La Vila hi viuen 2.193 persones que donen vida al comerç local, el Club de Residents, participen en una lliga de futbol i fins i tot tenen un canal de TV.

 

 

f

 

 

Durant el curs 2017-2018 hi ha previstes diferents activitats per celebrar els 25 anys. Un aniversari no és una celebració si no acaba amb una gran festa. El mes de maig, en l'entorn de la Festa del Gat, La Vila oferirà un gran concert per cloure aquest any de celebracions.

 

 

c

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Enderrocada la Caseta dels Pous

Enderrocada la Caseta dels Pous

L’habitatge s’havia començat a enderrocar l’octubre del 2019 i ara, un any i 3 mesos més tard, ha arribat al seu punt i final

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: