Autos del meu record a Bellaterra: CITROÉN 2 HP de 1960

by | febr. 2, 2018 | Opinió

 

 

 

CITROÉN 2 HP de 1960

 

Un dels vehicles més revolucionaris dels anys 50 i 60 va ésser, sens dubte, el Citroën de 2 HP.

 

Creat -segons diuen- per tècnics de la firma francesa com a divertiment de sobretaula en els seus frugals àpats del menjador de la factoria, el seu innovador disseny va cridar l’atenció dels directius que intuïren l’èxit que podria tenir la seva fabricació en sèrie.

 

I certament que així fou: el mercat l’acceptà complagut.

 

El 2 HP era un auto mínim però que es comportava meravellosament be. Tenia sols l’imprescindible i en canvi era comodíssim. Per exemple, a la seva suspensió hidràulica hi ajudaven els seients de tela subjectada a l’encavallada metàllica per mitjà d’unes simples anelles de goma. Genial! 

 

Més coses. El rellotge comptaquilòmetres era l’encarregat de posar en moviment l’escombreta del parabrises. Evidentment quan l’auto estava aturat no funcionava!

I encara. Els vidres de les portes, partits per la meitat, s’obrien i subjectaven a un forat recobert de goma. Així de senzill.

 

Però el més sorprenent era el seu motor a dos temps, amb dos cilindres oposats, que refrigerava l’aire que entrava per l’obertura davantera. Com que no portava radiador, no hi havia perill de que el gel el perjudiqués a l’hivern.

 

El que jo utilitzava era versió camioneta i amb la seva característica planxa ondulada –com la dels avions Junkers alemanys de tant mal record- em feu un servei extraordinari. Portava el número de matrícula B-224958.

 

Havia collaborat eficaçment com a transport de les nostres vacances d’estiu tant a Caldetes –on havia resistit estoicament alguna que altra riada- com a Campelles on, si convenia, s’enfilava pels costeruts camins del bosc.

 

Va servir lleialment durant molt temps. 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

OPINIÓ | “La casa del sol naixent”

OPINIÓ | “La casa del sol naixent”

“No he trobat cap referent al significat de “La casa del Sol Naixent”. Podria ser un bordell o bé una casa de joc? Podria ser New Orleans ? Podria ser una presó?”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: