Autos del meu record a Bellaterra: CITROÉN 2 HP de 1960

by | febr. 2, 2018 | Opinió

 

 

 

CITROÉN 2 HP de 1960

 

Un dels vehicles més revolucionaris dels anys 50 i 60 va ésser, sens dubte, el Citroën de 2 HP.

 

Creat -segons diuen- per tècnics de la firma francesa com a divertiment de sobretaula en els seus frugals àpats del menjador de la factoria, el seu innovador disseny va cridar l’atenció dels directius que intuïren l’èxit que podria tenir la seva fabricació en sèrie.

 

I certament que així fou: el mercat l’acceptà complagut.

 

El 2 HP era un auto mínim però que es comportava meravellosament be. Tenia sols l’imprescindible i en canvi era comodíssim. Per exemple, a la seva suspensió hidràulica hi ajudaven els seients de tela subjectada a l’encavallada metàllica per mitjà d’unes simples anelles de goma. Genial! 

 

Més coses. El rellotge comptaquilòmetres era l’encarregat de posar en moviment l’escombreta del parabrises. Evidentment quan l’auto estava aturat no funcionava!

I encara. Els vidres de les portes, partits per la meitat, s’obrien i subjectaven a un forat recobert de goma. Així de senzill.

 

Però el més sorprenent era el seu motor a dos temps, amb dos cilindres oposats, que refrigerava l’aire que entrava per l’obertura davantera. Com que no portava radiador, no hi havia perill de que el gel el perjudiqués a l’hivern.

 

El que jo utilitzava era versió camioneta i amb la seva característica planxa ondulada –com la dels avions Junkers alemanys de tant mal record- em feu un servei extraordinari. Portava el número de matrícula B-224958.

 

Havia collaborat eficaçment com a transport de les nostres vacances d’estiu tant a Caldetes –on havia resistit estoicament alguna que altra riada- com a Campelles on, si convenia, s’enfilava pels costeruts camins del bosc.

 

Va servir lleialment durant molt temps. 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Ignasi Roda: ‘Bellaterra i l’AP-7’

Ignasi Roda: ‘Bellaterra i l’AP-7’

“A Bellaterra hi ha un abans i un després de l’AP-7. El després va ser acostar-nos a tres punts cardinals: nord, sud i oest o el que és el mateix, a Girona i París, Tarragona i Murcia i Lleida i Madrid. Sortir de casa i arribar a aquests indrets, i els entremitjos, per autopista era (i és) tot un luxe. “

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: