Martin Voortman, músic, de formació química, d’origen alemany, va viure a Bellaterra del 1973  al 1974, i del 1978 fins 1986.

A Bellaterra hi havia un lloc públic (avui al costat d’un camí verd sortint cap a l’esquerra envers la universitat des de l’estació) a on creixía una herba molt de moda a Alemanya aquests anys, molt sana. Es tracta de l’allium ursinum (all d’ós?), que prefereix les obagues forestals. Fa una flor blanca de tall triangular, però el més collit són les fulles en forma de llança abans de florir. És a dir que el temps d’anar-les a collir és ara. Qui tingui por a bacteris, les pot escalfar 3 minuts a foc lent amb verduretes com patates amb bleda.

A Alemanya n’esperem les primeres fulles a finals de febrer. A Bellaterra poden haver sigut plantades per suïssos o nord-italians, perquè mai no les he vist créixer a cap altre lloc de Catalunya.

Martin Voortman