A on es pot trobar l’all d’ós a Bellaterra

by | febr. 9, 2018 | Opinió

Martin Voortman, músic, de formació química, d’origen alemany, va viure a Bellaterra del 1973  al 1974, i del 1978 fins 1986.

A Bellaterra hi havia un lloc públic (avui al costat d’un camí verd sortint cap a l’esquerra envers la universitat des de l’estació) a on creixía una herba molt de moda a Alemanya aquests anys, molt sana. Es tracta de l’allium ursinum (all d’ós?), que prefereix les obagues forestals. Fa una flor blanca de tall triangular, però el més collit són les fulles en forma de llança abans de florir. És a dir que el temps d’anar-les a collir és ara. Qui tingui por a bacteris, les pot escalfar 3 minuts a foc lent amb verduretes com patates amb bleda.

A Alemanya n’esperem les primeres fulles a finals de febrer. A Bellaterra poden haver sigut plantades per suïssos o nord-italians, perquè mai no les he vist créixer a cap altre lloc de Catalunya.

Martin Voortman

Vols llegir més…?

“La gran riuada”

“La gran riuada”

Tenia 9 anys. Plovia a bots i barrals. Encara érem a Bellaterra. Aleshores les vacances escolars acabaven a finals de setembre, quan llavors, es feien les maletes i tornàvem a Barcelona. Era un 25 de setembre i era un dimarts.

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

Bellaterra va ser fundada sens dubte per monàrquics i les seves maneres de fer les podríem titllar com gestores d’un petit reialme que s’havia constituït per reial decret – valgui la redundància – amb la permissivitat del moment d’una administració local, Cerdanyola del Vallès, que maldava per gestionar un poble que en qüestió de 30 anys havia passat de la pagesia a la indústria.

“La Festa Major ‘en minúscules'”

“La Festa Major ‘en minúscules'”

Però, per què la nit del divendres ha desaparegut? Cóm és que els joves no hi eren a la nit jove? Per què la única nit de la festa es va acabar a les 2 hores…? Ja no es fan des de fa temps les Gincames del Grup escolta o la Gincama Motor. Tampoc es fa el concurs de Pintura Ràpida ni tantes altres activitats que donaven joc, dins una mateixa franja, a que els veïns de diferents edats tinguéssin l’agenda “plena”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: