A on es pot trobar l’all d’ós a Bellaterra

by | febr. 9, 2018 | Opinió

Martin Voortman, músic, de formació química, d’origen alemany, va viure a Bellaterra del 1973  al 1974, i del 1978 fins 1986.

A Bellaterra hi havia un lloc públic (avui al costat d’un camí verd sortint cap a l’esquerra envers la universitat des de l’estació) a on creixía una herba molt de moda a Alemanya aquests anys, molt sana. Es tracta de l’allium ursinum (all d’ós?), que prefereix les obagues forestals. Fa una flor blanca de tall triangular, però el més collit són les fulles en forma de llança abans de florir. És a dir que el temps d’anar-les a collir és ara. Qui tingui por a bacteris, les pot escalfar 3 minuts a foc lent amb verduretes com patates amb bleda.

A Alemanya n’esperem les primeres fulles a finals de febrer. A Bellaterra poden haver sigut plantades per suïssos o nord-italians, perquè mai no les he vist créixer a cap altre lloc de Catalunya.

Martin Voortman

Vols llegir més…?

Exercir de català és pesat però…

Exercir de català és pesat però…

Tenint un mínim d’estima per la nostra llengua i el nostre país, és impossible no sentir un profund disgust per la poca consideració mostrada per disposicions com ara l’obligació del 25% de classes en castellà, dictada pels tribunals insensibles vers la llengua pròpia del nostre país,

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: