Les pilones estaran sempre abaixades i el semàfor marcarà el pas de vehicles
 
Les pilones estaran sempre abaixades i el semàfor marcarà el pas de vehicles | Artur Ribera

 

 

 

Les pilones que controlen el pas de vehicle pels carrers de vianants del centre de Sant Cugat, i que alguns ensurts han provocat en conductors, deixaran de funcionar. L'Ajuntament posarà en marxa un nou sistema d’accés per a vehicles al centre de vianants de la ciutat mitjançant càmeres amb lector de matrícula. El nou sistema entrarà en funcionament a partir del mes de març.

 

 

Si fins ara calia tenia una targeta d'accés per fer abaixar la pilona, ara l'accés al centre de vianants estarà regulat per semàfors i camères. Les persones empadronades i les que siguin propietàries d'una plaça d’aparcament al centre de vianants podran accedir a les zones de vianants. Si un vehicle no autoritzat entre en una zona de vianants, serà sancionat.

 

 

En l'horari regulat pels semàfors, el funcionament serà el següent:

  • Els vehicles s’hauran d’aturar abans del semàfor
  • Una càmera llegirà la matrícula la comprovarà a la base de dades
  • Si està autoritzada, el semàfor li donarà pas canviant de vermell a taronja intermitent
  • Un cop dins de la zona de vianants, els vehicles disposen de 20 minuts per estacionar.

 

 

Els semàfors estaran operatius tots els dies de 22 a 07 h; de dilluns a dissabte de 10.30 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h; i els diumenges i festius de 10.30 a 20.30 h. Fora d'aquestes franges horàries, tot i que els semàfors no estiguin en vermell i les pilones continuïn abaixades, l'accés és també prohibit excepte per als vehicles autoritzats.

 

 

Per tal de rebre l'autorització, cal donar-se d’alta o actualitzar les dades a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l'Ajuntament a través d'internet. Es poden inscriure quatre matrícules per habitatge i quatre matrícul·les per plaça d'aparcament. També pots consultar si el teu vehicle estarà autoritzat per circular pel centre.

 

 

xx