TEXT FACILITAT PER L'ENTITAT

 

 

  

  

Fòrum Bellaterra comença 2018 amb una tertúlia que ens interrelaciona dues matèries ben diferents, l'art i la neurobiologia, “L'art i el cervell“. El ponent un bellaterrenc, neuròleg de professió, el Dr. Manel Roig.

 

 

 

  

Bellaterra és un poble on molts dels seus habitants tenen un alt nivell de coneixement en l'ampli món de l'art, fins i tot, i concretament la pintura esdevé una afició entre els nostres veïns, pel que considerem un tema interessant a debatre en la tertúlia del proper 15 de febrer.

 

 

 

  

En paraules de Manel Roig “Els avenços de la neurobiologia ens permeten observar des d'una perspectiva diferent el món de les arts. Cada un dels espectadors que contempla una obra està dotat d'un cervell singular que reaccionarà de forma individual a l'estímul artístic. Davant d'una obra d'art, el més sensat és consentir que la seva simple visió penetri sense obstacles a les xarxes del sistema visual i emocional”.

 

 

 

  

Una de les persones que millor pot presentar a Manel Roig és Rosa Roda, empresària i gerent de Suport Serveis, i que ha col·laborat amb el Dr. Roig en l'organització d'alguns congressos de Neurologia, fins i tot el Congrés Europeu. La presentació de l'acte i la moderació de la tertúlia serà a càrrec de la ginecòloga i Presidenta de Fòrum Bellaterra, Chus Cornellana. El debat estarà sempre en la paraula dels assistents.

 

 

v