Pere Solà i Jordi Miró, regidor de Moviment d'Esquerres (MES), durant la xerrada a Cal Pintxo
Pere Solà i Jordi Miró, regidor de Moviment d'Esquerres (MES), durant la xerrada | Mónica García

 

 

El director del Parc Sincrotró Alba, Pere Solá, ha assegurat, en una xerrada organitzada el 13 de febrer pel Moviment d'Esquerres de CerdanyolaCal Pintxo, que estan en marxa les accions per la gestió dels residus dels abocadors de l'antic Centre Direccional.

 

  

Projectes per Montserrat 2, Elena i Can Planas

 

En concret, Solà ha detallat la situació en la qual es troba la intervenció dels espais Montserrat 2, Elena i Can Planas. Les accions previstes pels tres abocadors, ha assegurat, han estat acordats entre l'Ajuntament de Cerdanyola, l'Àrea Metropolitana i l'Agència de Residus de Catalunya.

 

Pel primer, Montserrat 2, el directiu del Sincrotró afirma que existeix un projecte de remediació, finançat per l'Institut Català del Sól, que es troba pendent de l'adjudicació de l'obra. En el cas de l'abocador Elena, el projecte de construir una barrera per aïllar l'abocador del Centre Direccional es troba pendent de licitació. Sobre el mateix abocador, Solà ha anunciat un acord per fer una prova pilot amb Gas Natural per aprofitar el biogàs dins del mateix Centre Direccional.