Uns 400 alumnes del Vallès Occidental participen en el concurs literari Ficcions

by | febr. 17, 2018 | Al Dia

El premi per als guanyadors seran o un iPhone o una PlayStation

El premi per als guanyadors seran o un iPhone o una PlayStation | Cedida

Un total de 403 alumnes de 25 centres educatius del Vallès Occidental s’han registrat a la desena edició del concurs literari Ficcions, dirigit a joves de 14 a 18 anys que cursin el 2n cicle d'ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. Les inscripcions per enviar el primer capítol es van tancar el passat dimarts, 6 de febrer. 

 

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), és impulsar l’ús de la llengua catalana a la vegada que incentivar la creativitat i la imaginació dels joves. Enguany, la participació suma en total 3.593 inscrits de 314 escoles d’arreu dels territoris de parla catalana, xifres que suposen un rècord en la història del concurs. Respecte a la novena edició, la participació s’ha incrementat més d’un 23%. 

 

Els joves, de forma individual i/o en grup de fins a tres persones, havien de prendre cinc inicis de novel·la (Li deien Lola de Pilar Romera, Marina de Carlos Ruiz Zafón, Un any i mig de Sílvia Soler, Joc de trons de George R. R. Martin i Camps de maduixes de Jordi Sierra i Fabra) i escriure un relat dividit en tres capítols. 

 

  

 

 

Veredicte i premis

 

L'últim dia per entregar la darrera part del relat és el 23 de març. Els guanyadors i finalistes seran escollits per un jurat format per persones vinculades al món literari i de l'educació.

 

Els premis i diplomes s'entregaran en diversos actes arreu del territori de parla catalana: Menorca (8 de maig), Eivissa (10 de maig), València (15 de maig), Mallorca (17 de maig) i Barcelona (23 de maig a La Pedrera). Hi podran assistir tant els alumnes finalistes com els familiars i professors. 

 

Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador. També es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà als professors/es més motivadors/es de cada territori: Illes Balears, País Valencià i Catalunya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: