Els veïns participants de l'Audiència Ciutadana del mes de febrer
Els veïns participants de l'Audiència Ciutadana del mes de febrer | Mónica GM

 

A l'Audiència Ciutadana del mes de febrer han intervingut representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la PAH Ripollet-Cerdanyola. Una de les veïnes afectades ha llegit un document on recorden les accions del col·lectiu i dades com que s'han efectuat 600 mil execucions hipotecàries des de l'inici de la crisi i que cada dia a Espanya hi ha 173 desnonaments. Per representar els desnonaments que hi ha a Espanya cada vuit minuts han fet sonar sirenes des del carrer amb aquesta freqüència durant tot el ple.

 

 

  

En l'escrit, han demanat a PP i Ciutadans que possibilitin el debat de la “Ley Vivienda PAH” al Congrés dels Diputats. Quant a la problemàtica a Cerdanyola, des de la PAH també han fet una crítica al govern de la ciutat destacant que entenen que han fet una mala gestió. També entorn de la qüestió d'habitatge, una dona afectada per un desnonament aturat ha demanat més agilitat a la mesa d'emergència per aconseguir solucions a casos com el seu. La regidora de Serveis Socials Elvi Vila ha assegurat que el consistori està al corrent del cas de la veïna de Cerdanyola i que els temps d'actuació de la mesa està al voltant dels nou mesos.

 

 

  

  

En una Audiència Ciutadana amb nombroses intervencions, el veí Salvador Evangelio ha interpel·lat l'alcalde Carles Escolà preguntant per què ha donat suport a la independència “pel seu compte i sense comptar amb ningú”. Escolà ha respòs que la seva actuació correspon a la defensa “d'un posicionament polític” del seu grup i que “sorgeix d'una reflexió col·lectiva”.