Daniel Banyuls: “Entenc que els joves no creguin en la religió, però no que deixin de banda a Déu”

by | febr. 24, 2018 | Cerdanyola

L'església evangèlica ha aconseguit donar 300 tones d'ajuda humanitària per als refugiats

L'església evangèlica ha aconseguit donar 300 tones d'ajuda humanitària per als refugiats | Cedida

 

Daniel Banyuls ha sigut el Pastor de l'Església Evangèlica Baptista de Cerdanyola durant els darrers 16 anys. Aquest més deixa de liderar la seva església per començar nous projectes, tot i que continuarà anant-hi com qualsevol altra persona.

 

Quin és aquest nou projecte?

 

La nostra església està agrupada en una xarxa a tota Espanya que nosaltres anomenem Unió Evangèlica Baptista d'Espanya (UEBE). Aquesta entitat m'ha proposat en la seva darrera trobada com a Secretari General i ara faré una feina a escala nacional. Potser demà estic aquí i demà passat a La Corunya, per això haig de deixar la meva feina de sempre a Cerdanyola.

 

A Cerdanyola ja se sap qui farà la seva tasca?

 

No, perquè l'estructura de lideratge de les esglésies locals no és com la de l'església catòlica, que és piramidal. Nosaltres mateixos, des de dins, escollim qui ha de ser el nou pastor de l'església; és una tasca dura. Just ara ha començat el procès per escollir al nou pastor.

 

Com l'ha fet costat la seva família?

 

El seu paper ha estat fonamental i han sigut un suport molt important: amb elles, no he estat sol en cap moment. Amb la meva dona i les meves filles, hem sigut un equip de treball permanent. No nomenar-les seria injust i una falta de respecte.

 

En aquests 16 anys fent de pastor a Cerdanyola, què ha aportat a l'església?

 

La meva intenció ha sigut ajudar a l'església en el seu creixement espiritual. La meva feina ha sigut exposar el text bíblic, fer que la gent l'entengui: tant la gent que ja portava temps, com les persones més noves. Per una altra banda, també m'he encarregat de l'acompanyament pastoral: estar amb les persones en les seves necessitats físiques, emocionals i espirituals. També he donat a terme la tasca evangèlica, donar a conèixer el missatge de Jesús.

  

En aquests 16 anys ha sigut molt important la tasca social. Tot i que hem encertat i errat, hem intentat tenir un vincle amb la població en risc de la ciutat. Hem tingut una acció directa a través d'una àrea de la nostra església que es diu El Rebost Solidari i estem especialment satisfets amb l'ajuda que hem pogut donar.

 

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: