xc

 

 

  

  

  

Aquesta imatge, a primer cop d'ull, és fàcilment identificable per a molts bellaterrencs. Va ser la Maite Rovira qui va proporcionar-la, on es veu la casa Ábalo, abans d'edificar-se. Aquesta es va construir a l'avinguda Central (avui en dia avinguda Joan Fàbregas), molt pròxima a l'estació.

 

 

 

  

  

La casa dels Ábalo la va dissenyar l'arquitecte Lluís Girona i Cuyàs, qui també va fer el disseny general de la urbanització Bellaterra, per encàrrec del Fomento de la Vivienda Popular. Una curiositat és que en Girona i Cuyàs només va fer l'edifici de l'estació i la casa Ábalo. El constructor va ser el santcugatenc J. Calopa, amb descendents avui dia encara a Bellaterra. El paleta va ser el “paleta de confiança”, en Josep Gusi qui, amb posterioritat, va esdevenir el masover de can Fàbregas.

 

 

 

  

  

Potser la segona curiositat és que, després de la construcció de la casa, el carrer perpendicular al domicili va passar a dir-se Lluís de Ábalo.