Ramon Andreu durant un ple a l'Ajuntament de Cerdanyola, el març del 2016
Ramon Andreu durant un ple a l'Ajuntament de Cerdanyola, el març del 2016 | Cerdanyola.info

 

 

El president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, ha convocat als vocals de l'EMD a un ple extraordinari per tal de portar a aprovació un nou conveni entre l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra. Aquest document hauria de fixar les normes d'una nova relació, no obstant això, no es tracta del conveni que han estat elaborant les diferents parts de la negociació, sinó que, segons aquestes mateixes parts, la presentació del document seria “unilateral” de Gent per Bellaterra i fins el matí del 27 de febrer en desconeixien el seu contingut i intenció.

 

Es tractaria, per tant, d'un gest unilateral de Gent per Bellaterra que donaria per finalitzades unes negociacions que van començar fa prop de dos anys. Des de l'Ajuntament ja han avançat que no reconeixen aquest document. Tanmateix, des de l'EMD es manté la sessió fixada per dijous, 1 de març, a les 20.30 h al Centre Cívic. 

 

Des de la creació de l'EMD, l'any 2007, les antigues Bases de Prestació de Serveis havien quedat desactualitzades i donat lloc a imprecisions, sobretot pel que fa al repartiment de competències entre una administració i l'altra. És per aquest motiu que des del 2016 – i després que el Parlament renunciés a donar directament la independència a Bellaterra – els vocals de l'EMD, representants de l'Ajuntament i del Departament de Governació de la Generalitat es reuneixen per elaborar-lo.