Recordant Albert Cusidó

by | febr. 27, 2018 | Opinió

 

 

 

Fa ben poc que hem acomiadat l'Albert!

 

 

Em costa escriure aquestes ratlles evocant-lo, ho faig ben a contracor.

 

 

El degoteig d'adéus cada cop és més freqüent, se'm dona amb una cadència inquietant… m'hi porta l'edat. La majoria dels amics amb qui vaig compartir joventut han assolit els vuitanta: el pas del temps no perdona, ens doblega i queda enrere nostra imatge valenta i lluitadora.

 

 

La noticia de la mort de l'Albert em va trasbalsar. Tot hi conèixer el seu estat de salut  i  darreres recaigudes,  no la podia imaginar tan propera.

 

 

Si em remunto a molts anys enrere, apareixen les primeres imatges de l'amic coincidint a casa dels Balcells a Sabadell, recent arribat de Mèxic -on em sembla recordar- va viure amb els seus pares. Posteriorment i ja sempre més a Bellaterra els Cusidó foren dels primers que en els anys cinquanta construïren una bella casa, que podem contemplar intacte a l'avinguda Marcet. És una obra reeixida de l'arquitecte sabadellenc Gabriel Bracons, petit d'estatura però autor de projectes importants.

 

 

Jo entrava sovint a la torre, convidat pel pare de l'Albert per assistir a una de les sessions de cinema que feia amb un projector de 16 m/m. El cinema -que ja començava a interessar-me- i un aparell sonor d'aquella qualitat, m'atreien absolutament.

 

 

Sempre més coincidirem i ben sovint ens trobàvem en les nostres cases i les dels amics, per mantenir bones i recordades converses. I es que amb l'Albert donava goig parlar: afable, intel·ligent, amant de moltes coses que compartíem.

 

 

Amb ell i l'Eulàlia, havíem passat bones estones visionant cinema, escoltant musica o simplement parlant de Bellaterra i de vivències que teníem ben presents.

 

 

La finor de l'Albert quedava reflectida en les notes, escrits i comunicacions que sovint ens deixava a la bústia. El relat d'una passejada, una excursió, un retall de premsa amb allò que sabia que ens podia interessar…  A més l'Albert era un apassionat de les plantes, primordialment de les que trobava amagades en un marge o entre les runes d'una casa de muntanya i de les que també ens portava esqueixos, brots o llavors per poder-les plantar. Jo ho feia amb goig, agraint-li doblement el signe d'amistat i perquè, com diu Jordi Fàbregas -sensible jardiner- l'intercanvi ajuda a enfortir vincles, lligams i afectes.

 

Les que tinc avivades, obsequi de l'Albert, me'l ben recorden en aquests tristos moments.

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: