Passejades a la Bellaterra dels 80

by | març 1, 2018 | Opinió

 

La coneguda casa 'del cònsul' (avui enderrocada) durant a l'any '73 Foto: Martin Voortman

 

 

 

Martin Voortman, músic, de formació química, d'origen alemany, va viure a Bellaterra del 1973  al 1974, i del 1978 fins 1986.

 

 

El bosc fantàstic, declarat COTO DE CAZA/ ÀREA DE CAÇA que s' hi entrava per a on avui està senyalat un parquing de caravanes. De veure un home ajupit per arreglar la “ç” de l'àrea a un encreuament de camins, el nostre canitx tot esverat se'n va tornar a casa a corre-cuita. I alguna que altra caca d'or- ai vés, quin tros de cavall que ens hauríem hagut de perdre! I fems d'algun ramat d'ovelles.

 

 

 

 

 

Però un cop i un altre venien també veritables tropells de caga-cartutxos a disparar a tot bitxo que s'hi bellugués. Era com per plantar-hi cartells dient: “Jo no sóc ni conill ni esquirol!” (una gran rata dreta ensenyant les dents) I un pardal esquifit amb mirada desafiant: “Què vols? Desplomar-me i fer-me a la brasa?”

 

 

Quants anys havien de passar perquè es tornessin a veure esquirols a Bellaterra… Possiblement van caure víctimes de raticides o del fumigament de la processionària. En el lapsus jo em preguntava perquè havien plantat aquell gros esquirol de ferro a la Plaça Maragall. Després van sortir-ne tan esquifits els pobres…

Vols llegir més…?

Exercir de català és pesat però…

Exercir de català és pesat però…

Tenint un mínim d’estima per la nostra llengua i el nostre país, és impossible no sentir un profund disgust per la poca consideració mostrada per disposicions com ara l’obligació del 25% de classes en castellà, dictada pels tribunals insensibles vers la llengua pròpia del nostre país,

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: