Cotxe dels Mossos d'Esquadra
Cotxe dels Mossos d'Esquadra | Artur Ribera

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir, el dia 1 de març, un home de 25 anys i un menor d'edat, de nacionalitat romanesa i amb domicili a Barcelona, com a presumptes autors de 22 delictes de furt i estafa a Cerdanyola del Vallès i els districtes barcelonins de Nou Barris i Horta-Guinardò. El menor d'edat va passar a disposició de la Fiscalia de Menors i es va determinar l'ingrés en un centre de protecció. L'adult d'edat va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat.

 

El cos policial indica que el “modus operandi” dels detinguts era que el menor simulés pertànyer a una associació de sordmuts per a la qual demanava ajuda econòmica mentre aprofitava per sostreure les pertinences com telèfons mòbils i carteres. La investigació es va iniciar quan els agents van detectar aquest engany al districte de Nou Barris de Barcelona. Primer van identificar al menor d'edat i després al germà de 25 anys, que s'enduia cada dia el menor a diversos punts de Catalunya per a cometre els furts amb la mateixa metodologia.

 

A l'hora de dur a terme els robatoris, el menor d'edat s'assegurava que la víctima tingués el telèfon mòbil o la cartera en un lloc visible al damunt del taulell de l'establiment o de la taula d'un bar. Quan s'apropava, feia senyals ostensibles per simular la seva condició de sordmut i generar l'empatia corresponent, segons indiquen els Mossos d'Esquadra.