Detingut per obligar al seu germà menor d’edat a robar fent-se passar per sordmut

by | març 6, 2018 | Cerdanyola

Cotxe dels Mossos d'Esquadra

Cotxe dels Mossos d'Esquadra | Artur Ribera

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir, el dia 1 de març, un home de 25 anys i un menor d'edat, de nacionalitat romanesa i amb domicili a Barcelona, com a presumptes autors de 22 delictes de furt i estafa a Cerdanyola del Vallès i els districtes barcelonins de Nou Barris i Horta-Guinardò. El menor d'edat va passar a disposició de la Fiscalia de Menors i es va determinar l'ingrés en un centre de protecció. L'adult d'edat va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat.

 

El cos policial indica que el “modus operandi” dels detinguts era que el menor simulés pertànyer a una associació de sordmuts per a la qual demanava ajuda econòmica mentre aprofitava per sostreure les pertinences com telèfons mòbils i carteres. La investigació es va iniciar quan els agents van detectar aquest engany al districte de Nou Barris de Barcelona. Primer van identificar al menor d'edat i després al germà de 25 anys, que s'enduia cada dia el menor a diversos punts de Catalunya per a cometre els furts amb la mateixa metodologia.

 

A l'hora de dur a terme els robatoris, el menor d'edat s'assegurava que la víctima tingués el telèfon mòbil o la cartera en un lloc visible al damunt del taulell de l'establiment o de la taula d'un bar. Quan s'apropava, feia senyals ostensibles per simular la seva condició de sordmut i generar l'empatia corresponent, segons indiquen els Mossos d'Esquadra.

 

 

 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Què és la ‘Zona Taronja’?

Què és la ‘Zona Taronja’?

Al darrer ple de l’Ajuntament de Cerdanyola es va aprovar la suspensió de la “Zona Blava” d’aparcament, per substituir-la per un nou sistema: la “Zona Taronja”, que es començarà a posar en marxa a partir de l’1 de setembre

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: