Tens gos o gat? Mira com prevenir la ‘leishmaniosi’ en 4 passos

by | març 8, 2018 | Comerços Amics

Mural de l'entrada de FamilyCan Bellaterra

Mural de l'entrada de FamilyCan Bellaterra | Cedida

 

 

 

El mes de febrer és quan els gossos que han agafat la leishmaniosi durant l'estiu solen començar a mostrar símptomes, de fet en les darreres setmanes ja n'hem diagnosticat 2 casos a Bellaterra i 1 a Sant Cugat.

 

 

Molts propietaris han perdut una mica la por a aquesta malaltia, coneguda per “la del mosquit“.

 

 

Si bé és cert que actualment la malaltia es detecta abans i disposem de tractaments més efectius, cal seguir prenent mesures per prevenir-la, doncs és una malaltia greu que segueix causant morts entre els nostres amics peluts.

  

 

Aquí teniu 4 estratègies que us convé seguir per protegir al màxim al vostre gos de la leishmaniosi:

 

  

– Canvia d'hàbits els mosquits que transmeten la Leishmània són especialment actius al capvespre i a l'alba. S'ha comprovat que els gossos que dormen a dins de casa tenen menys risc d'infectar-se.

 

  

– Utilitza repel·lents insecticides per evitar que els mosquits piquin al teu gos, has d'utilitzar collars o pipetes específics. És molt important que l'envàs indiqui que està indicat específicament per la leishmaniosi i seguir les pautes d'aplicació recomanades. En termes generals cal aplicar-los d'abril a octubre. Un bon collar ens ofereix de 6 a 8 mesos de protecció, mentre que les pipetes cal aplicar-les mensualment.

 

  

– Protegeix-lo des de l'interior per molts repel·lents que utilitzem mai podrem garantir que un mosquit no acabi picant al nostre gos. És per això que també hem de donar al cos les eines per fer front a la Leishmània. Actualment disposem de 2 vacunes i un xarop que ens hi ajuden, consulta al veterinari quin és el més adequat per al teu gos.

 

 

– Anticipa't a la malaltia! Combinant la prevenció exterior i l'interior podem assolir ratis de prop del 90% de protecció. Com més aviat detectem la malaltia millor pronòstic tindrem. Recomanem fer un test de Leishmània anual els mesos de febrer-març i consultar al veterinari sempre que observem símptomes com apatia, pèrdua de gana, pèrdua de pes, lesions a la pell, …

 

  

FamilyCan som molt conscients dels perills d'aquesta malaltia i per això durant el mes de març oferim una visita gratuïta amb l'equip veterinari per elaborar un PLA ANTI-LEISHMÀNIA per a la vostra família

Vols llegir més…?

Piscina exterior oberta i Torneig de 6 hores de pàdel!

Piscina exterior oberta i Torneig de 6 hores de pàdel!

Renovada i disponible ja per a tots els veïns i veïnes està la piscina exterior d’El Club Bellaterra! Des del passat divendres ja s’hi poden fer capbussades, natació o simplement prendre el sol i relaxar-se a la zona de gespa i hamaques.

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Des de l’arribada de famílies ucraïneses a Bellaterra, alguns dels restaurants de Bellaterra s’han bolcat a donar-los suport oferint menús gratuïts als seus establiments. A banda de l’ajuda dels veïns i altres comerços, l’Hostal Sant Pancraç, el Bar del Club Bellaterra i l’Umami ofereixen diàriament el seus serveis a les famílies refugiades que hi accedeixin.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: