Imatge de l'inici de la Taula de Negociació, l'any 2016
Imatge de l'inici de la Taula de Negociació, l'any 2016 | Comunicacio21

 

 

Nova convocatòria de Junta de Veïns a Bellaterra amb l'objectiu d'aprovar la proposta de nou conveni entre l'EMD de Bellaterra i l'Ajuntament de Cerdanyola. El president de l'EMD, Ramon Andreu (Gent per Bellaterra) ha convocat una sessió extraordinària per divendres, 9 de març, a les 19.30 hores.

 

   

En aquesta sessió, el govern de l'EMD proposarà posar el punt final a les negociacions perquè Bellaterra disposi ja d'un nou conveni amb Cerdanyola. El debat al voltant de l'elaboració del document va començar fa prop de dos anys, juntament amb l'Ajuntament, els vocals de l'EMD i el Departament de Governació de la Generalitat.

 

 

Ara, des de l'EMD afirmen que la proposta inclou un “70% de les voluntats expressades per l'Ajuntament”. Des de l'Ajuntament el consideren “un molt bon acord per Bellaterra“, sobretot pel que fa a qüestions de pressupost i competències de seguretat. Per altra banda, dubten de la proposta de límits territorials establerts, qüestió sobre la qual, segons l'Ajuntament, encara no han aconseguit arribar a un consens.

 

  

El document se sotmetrà a aprovació pels vocals de Gent per Bellaterra, Esquerra Republicana de Bellaterra i Convergència de Bellaterra. Així i tot, presumiblement s'aprovarà pel govern en majoria del barri, format per 6 membres de Gent per Bellaterra, 2 vocals de Convergència i 1 d'Esquerra Republicana. Per la seva banda, l'EMD ja ha expressat la seva voluntat de traslladar a l'Ajuntament de Cerdanyola la proposta, perquè pugui ser debatuda i, si és el cas, aprovada o rebutjada pel seu Ple Municipal.

  

  

Després de la presumpta aprovació del 9 de març, l'EMD es posiciona: “si en un termini de 10 dies naturals l'Ajuntament de Cerdanyola no es pronuncia a favor d'aquesta proposta (…) es donaran per finalitzades les negociacions”.