Arcadi Oliveres ha criticat la mala gestió dels recursos econòmics
Arcadi Oliveres ha criticat la mala gestió dels recursos econòmics | Marcos Nevado

 

 

El Parc Esportiu Guiera ha acollit aquest diumenge al matí una Jornada d'Economia Social organitzada per l'Agrupament Escolta Pau Casals. L'acte, que tenia com a fi donar a conèixer l'economia social a la ciutadania cerdanyolenca, ha comptat amb la presència d'Arcadi Oliveres que ha parlat sobre els problemes actuals del capitalisme.

 

Oliveres ha sigut molt crític amb els actuals dirigents polítics i els grans empresaris, arribant a parlar del principal empresari de l'Estat. “Amancio Ortega és un negrer, amb totes les lletres de la paraula”, d'aquesta forma es referia al president d'Inditex, del qual ha criticat l'explotació que pateixen els seus treballadors, tant aquí com als països del tercer món.

    

Tot i això, però, les principals crítiques han girat al voltant del Govern d'Espanya i la seva gestió dels recursos econòmic: “Si recuperéssim els diners del frau fiscal, podríem pujar les pensions en un 80%. Hem de buscar als responsables”. Una hora després, Arcadi Oliveres ha acabat el seu parlament donant un missatge de força a la gent: “Si volem que la gent visqui bé, repartim bé els diners i tinguem sindicats forts. […] Afortunadament, existeix una voluntat de canviar les coses”.

    

La jornada ha continuat amb una taula rodona amb diversos integrants de projectes d'economia social duts a terme a Cerdanyola. Montse Munes, Carme Santa Cruz, Jaume Jose i Oraines, Albert Turon, Andres Cano, Maria Giner i Xavi Teis han exposat els seus projectes i han donat el seu punt de vista sobre com podien ser més respectuosos amb la societat.

    

L'acte ha culminat amb un petit aperitiu on tots els assistents podien xerrar amb els ponents de la jornada.