El president de l'EMD al centre, acompanyat per la regidora Benseny, a la seva dreta, i els vocals
El president de l'EMD al centre, acompanyat per la regidora Benseny, a la seva dreta, i els vocals | J. Tardós

 

 

La proposta de nou conveni que revisa les relacions, pressupost i repartiment de competències entre l'Entitat Menor Descentralitzada (EMD) de Bellaterra i l'Ajuntament de Cerdanyola ha tirat endavant per unanimitat a la Junta de Veïns de l'EMD, el 9 de març.

  

  

El govern de Gent per Bellaterra (GxB) va decidir posar punt i final a les negociacions que van iniciar-se fa prop de 2 anys amb els vocals de l'EMD, l'Ajuntament i representants del Departament de Governació de la Generalitat. D'aquesta manera, el text que es va aprovar inclou, segons GxB, un 70% de les voluntats expressades per l'Ajuntament i dona, a aquest òrgan, un termini de 10 dies naturals per pronunciar-se i acabar de negociar algunes qüestions pendents.

  

  

El punt de desacord entre ambdues administracions rauria ara en els límits territorials. Per una banda, l'EMD voldria ampliar el seu terme de competència als territoris de l'abocador de Can Fatjó dels Aurons. Per l'altra, des de l'Ajuntament afirmen que aquesta proposta és “impossible” perquè “no és un tema que es pugui posar sobre la taula en la negociació d'un conveni de competències i finançament”. Aquest últim té, segons l'Ajuntament, “un procediment legal i administratiu molt diferent del d'un expedient de modificació de termes, que seria molt més llarg i farragós”.

 

L'acord aprovat a l'EMD empeny a arribar a un pacte abans del 23 de març. En cas contrari, l'administració menor afirma que donarà per “finalitzades” les negociacions.