El nou conveni tira endavant a l’EMD a falta de negociar límits territorials

by | març 12, 2018 | Política

 

El president de l'EMD al centre, acompanyat per la regidora Benseny, a la seva dreta, i els vocals

El president de l'EMD al centre, acompanyat per la regidora Benseny, a la seva dreta, i els vocals | J. Tardós

 

 

La proposta de nou conveni que revisa les relacions, pressupost i repartiment de competències entre l'Entitat Menor Descentralitzada (EMD) de Bellaterra i l'Ajuntament de Cerdanyola ha tirat endavant per unanimitat a la Junta de Veïns de l'EMD, el 9 de març.

  

  

El govern de Gent per Bellaterra (GxB) va decidir posar punt i final a les negociacions que van iniciar-se fa prop de 2 anys amb els vocals de l'EMD, l'Ajuntament i representants del Departament de Governació de la Generalitat. D'aquesta manera, el text que es va aprovar inclou, segons GxB, un 70% de les voluntats expressades per l'Ajuntament i dona, a aquest òrgan, un termini de 10 dies naturals per pronunciar-se i acabar de negociar algunes qüestions pendents.

  

  

El punt de desacord entre ambdues administracions rauria ara en els límits territorials. Per una banda, l'EMD voldria ampliar el seu terme de competència als territoris de l'abocador de Can Fatjó dels Aurons. Per l'altra, des de l'Ajuntament afirmen que aquesta proposta és “impossible” perquè “no és un tema que es pugui posar sobre la taula en la negociació d'un conveni de competències i finançament”. Aquest últim té, segons l'Ajuntament, “un procediment legal i administratiu molt diferent del d'un expedient de modificació de termes, que seria molt més llarg i farragós”.

 

L'acord aprovat a l'EMD empeny a arribar a un pacte abans del 23 de març. En cas contrari, l'administració menor afirma que donarà per “finalitzades” les negociacions.

Vols llegir més…?

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Aquesta darrera setmana l’Entitat Municipal Descentralitzada més propera a Bellaterra, l’EMD de Valldoreix va viure un episodi de dures contra l’oposició valldoreixenca, integrada pel PSC, ERC i la CUP. El president de l’administració de Junts per Valldoreix, Josep Puig, denunciava que el govern de l’administració se sentia “maltractat” per les “contínues queixes i acusacions” dels tres partits contra el govern.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: