L'alcalde de Cerdanyola Carles Escolà va signar un decret en suport del referèndum
L'alcalde de Cerdanyola Carles Escolà va signar un decret en suport del referèndum | Cerdanyola.cat

 

La Fiscalia ha enviat un requeriment d'informació a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès per la possible participació de l'alcalde Carles Escolà en l'organització del referèndum del 1 d'octubre. 

 

La Fiscalia va enviar el requeriment el 6 de març per “esbrinar si s'han produït les presumptes conductes mereixedores de sanció penal”. Tot això, d'acord amb les diligències obertes al setembre de 2017 contra l'alcalde Escolà per un pressumpte delicte de prevaricació i desobediència. Així, Escolà forma part de la llista d'alcaldes que van ser citats a declarar davant el jutge després d'haver signat un decret en suport del referèndum de l'1-O. En el seu cas, l'alcalde de Cerdanyola no es va presentar a declarar als jutjats de la ciutat. 

 

La notificació de la Fiscalia també reclama a Escolà que, com a “investigat”, expliqui si va sotmetre a l'aprovació del Ple Municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola “la decisió de cedir o posar a disposició locals o instal·lacions municipals per celebrar les votacions del denominat referèndum d'autodeterminació” de l'1 d'octubre de l'any passat. En la mateixa línia, el requeriment també demana si, com a alcalde, Escolà va cedir els espais sense consultar al Ple Municipal

 

L'alcalde de Cerdanyola, defensa que “l'1 d'octubre hi va haver un referèndum, i el govern de Cerdanyola, com tanta altra gent, vam fer tot el que estava a les nostres mans per fer-lo possible”. Sobre les decisions de la Fiscalia assegura que: “la fiscalia continua excedint-se en les seves funcions, i que l'estat continua sense abordar políticament un conflicte polític, centrant-se només en una estratègia repressiva i de la por, que en cap cas funcionarà”.