Valtonyc: “En el meu judici no es jutjaven fets delictius, em preguntaven per les meves intencions”

by | març 14, 2018 | Cerdanyola

Valtonyc i Oriol Corral a l'acte del CDR

Valtonyc i Oriol Corral a l'acte del CDR | Mónica García

 

 

  

El raper mallorquí Valtonyc va participar en l'acte “Contra la repressió del règim del 78” organitzat pel Comitè de Defensa de la República de Cerdanyola del Vallès el 13 de març. Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per injúries al rei, enaltiment del terrorisme i incitació a l'odi, va confirmar en la xerrada que haurà d'entrar a presó a principis del mes d'abril.

 

 

L'acte organitzat a la plaça Jaume Grau i Altayó, va denunciar la “repressió” de l'Estat espanyola recordant els casos del mateix Valtonyc i dels encausats per l'ocupació del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En representació d'aquest últim cas va intervenir l'exregidor de Som Gramanet a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, Oriol Corral.

 

Josep Manel Arenas, més conegut com a Valtonyc, va destacar que durant el seu procés judicial es queda “amb les mostres de suport” que ha rebut. En aquest sentit, senyala que “gent que no era políticament activa s'ha mobilitzat per un dret que és de tots”, en referència a la defensa de la llibertat d'expressió. Sobre aquest dret, va exclamar que “la llibertat d'expressió només la té la dreta”.

 

Tot i això, el raper mallorquí va denunciar que durant el seu judici, “no es jutjaven fets delictius”. “Em preguntaven quines intencions tenia anant a una jornada pels presos polítics bascos, perquè rapejava en català…”. També va assegurar que “el règim del 78” està passant una crisi i per això “necessiten emissaris”.

 

En aquest sentit, va defensar la idea que l'Estat espanyol envia avisos a través de l'empresonament de Jordi Cuixart o l'acusació a Carles Puigdemont per evitar certes conductes: “si fas un referèndum, t'enviarem a presó, si fas política que va en contra dels interessos d'Espanya t'hauràs d'exiliar a Brussel·les o Suïssa, i si fas rap crític, també et fiquem a presó. Sempre utilitzen l'excusa de combatre el terrorisme per justificar la repressió”.

 

Tot seguit pot veure part de la intervenció de Valtonyc i d'Oriol Corral.

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Què és la ‘Zona Taronja’?

Què és la ‘Zona Taronja’?

Al darrer ple de l’Ajuntament de Cerdanyola es va aprovar la suspensió de la “Zona Blava” d’aparcament, per substituir-la per un nou sistema: la “Zona Taronja”, que es començarà a posar en marxa a partir de l’1 de setembre

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: