Pere Sallent:”Tinc un projecte de multisala cinematogràfica trencador. Només em falta la ubicació”

by | març 15, 2018 | L'Entrevista

Pere Sallent, empresari cinematogràfic

Pere Sallent, empresari cinematogràfic | J.A. Hidalgo

 

Parlem amb el bellaterrenc Pere Sallent, propietari dels cinemes “El Punt” de Cerdanyola – abans Kursaal -, però també de la multisala de cinema líder a Catalunya – per nombre d’espectadors i recaptació – al “Splau” de Cornellà.  Aquesta última és també la segona multisala líder a tot l'Estat espanyol (amb molt poca diferència de la primera). A tall d'exemple, per la multisala de Cornellà hi van passar, l'any 2017, més de 1.300.000 persones. Per aquest 2018, Sallent té l’objectiu de convertir-la en la primera multisala de tot l’Estat.

 

Si alguna cosa ha caracteritzat a la família Sallent des que, ara fa 74 anys, el fundador de la nissaga va obrir el seu primer cinema a Cerdanyola, és l’esperit emprenedor i la capacitat d’innovar, situant les seves sales cinematogràfiques sempre un pas endavant de la resta del sector.

 

No està gens malament si –reiterem-ho una altra vegada- parlem d’un grup empresarial familiar, que segueix dirigint des de les mateixes oficines de Cerdanyola on, des de sempre, s’han dirigit els cinemes de la família i on, abans, hi va haver una petita pensió que acollia als primers immigrants dels anys seixanta, quan els cinemes eren un negoci que no donava suficients diners com perquè la família pogués tirar endavant…

 

Aquesta història d’èxit empresarial comença, tal com recorda Pere Sallent, l'any 1944, anys en que el seu avi (també anomenat Pere) va decidir -per motius que s’han perdut amb el temps- instal·lar-se a Cerdanyola del Vallès. Anteriorment, es dedicava a vendre i distribuir llet per les zones de la Rambla de Barcelona. La família té constància que, puntualment, ja havia organitzat algunes petites exhibicions cinematogràfiques a l’aire lliure, a recintes tancats amb canyes. Quan arriba a Cerdanyola, el primer que fa és obrir una petita sala cinematogràfica: el primer Kursaal. Eren només 500 butaques de fusta, que ja eren al mateix lloc on, avui, es troben els multicines El Punt.

 

“En aquell moment, era un mal negoci”, comenta Sallent. “Cerdanyola era un petit poble, de només 2000 habitants. Per tant, la clientela potencial era molt petita”. I, a més, ja es va trobar amb competència: el cinema de Cal Ramonet. Posteriorment, es crearia una tercera sala: el cinema Savoy, promoguda per un soci seu del mateix Kursaal amb qui van trencar peres. Durant anys, la competència amb el Savoy va ser dura. I, a més, “a cara de gos”.

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

ENTREVISTA | Albano-Dante Fachin: “La feina de les assemblees locals és el que ens fa forts”

ENTREVISTA | Albano-Dante Fachin: “La feina de les assemblees locals és el que ens fa forts”

El periodista, activista i polític català Albano-Dante Fachin visitarà Bellaterra aquest dijous en un acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Bellaterra. Des de Bellaterra Diari, hem parlat prèviament amb ell en una petita entrevista que ens permetrà reflexionar sobre el rol que tenen els petits municipis o els mitjans locals en el moviment independentista, en un context de pandèmia

ENTREVISTA | Parlem amb Joan Carles Riba, el nou president del Cercle Sabadellès

ENTREVISTA | Parlem amb Joan Carles Riba, el nou president del Cercle Sabadellès

El bellaterrenc Joan Carles Riba és el nou president del Cercle Sabadellès, el club esportiu i social que aglutina al voltant de 4.600 socis,  328 dels quals són bellaterrencs. Va ser ahir, dijous, quan va prendre possessió del càrrec, després d’una acaparadora victòria en les darreres eleccions celebrades el passat dissabte

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: