Elisa I Santiago prop del Mercedes en un rally a Sabadell – 1997 Foto: Cedida

 

 

 

MERCEDES 230 de 1934

 

 

Imagino que fou la proximitat i l’estima que sentia per “la tartaneta” del pare el que impulsà la meva afecció pels cotxes antics.

 

Amb el Citroën m’hi havia passejat sempre però… no en tenia prou i l’any 1966 davant la possibilitat de compra d’un Mercedes descapotable de l’any 1934, vaig caure en la temptació. Diuen que és la manera més efectiva de vèncer- les.

 

 

El Mercedes era un auto magnífic, d’aspecte important i línies senyorívoles. Tot i el seu tronat estat, vaig intuir a l’acte que tenia una notabilitat que valia la pena recuperar. Per aconseguir-ho calia fer-li una bona reparació, cosa que no em va ésser possible portar a terme fins l’últim extrem. Externament arribà a fer molt goig –es va entapissar de nou, li posarem una bella capota i el deixarem impecable de pintura – però la seva mecànica tot i que no em dona mai cap disgust, no rendia com hauria estat si començant pel motor se li hagués fet una repassada a fons.

 

 

A més de la illusió posada en la seva restauració, del Mercedes en guardo un record extraordinari. Em va acompanyar gairebé quaranta anys i ultra les sortides dominicals o de curt recorregut, hi havia participat en molts dels rallis que cada any s’organitzaven a Sabadell en els primers dies del mes de maig.

 

 

Però els més emotius que em proporcionà són la collaboració durant vint-i-cinc anys a la cavalcada de Reis de Bellaterra, (no podré oblidar mai els rostres dels infants illusionats apropant-se al cotxe reial) i el del dia que serví per portar a l’altar la nostra filla Marta en la tarda solemne del seu casament amb Jordi Fàbregas.

 

 

L’any 2003 el vaig vendre a Jordi Antolín, amic i veí del garatge de Sant Quirze en el que de feia anys dormien els meus venerables automòbils i he de dir que em plau enormement veure com ell si que ha estat capaç de desmuntar-lo, peça a peça, i fer-li la reparació que li permet passejar-s’hi amb absoluta tranquil·litat. 

 

 

Darrerament m'he assabentat que el Mercedes estat venut a un país país llunyà, utilitzant internet com és freqüent avui. L'ha adquirit un col·leccionista búlgar. M'hauria agradat que l'auto, al que vaig dedicar moltes atencions i amb el que em vaig passejar durant molts anys, hagués tingut un destí més pròxim.

Pura nostàlgia…