El Vallès, al podi de les comarques més innovadores

by | març 16, 2018 | Societat

La Universitat Autònoma de Barcelona, un dels pols

La Universitat Autònoma de Barcelona, un dels pols | UAB

 

 

La Diputació de Barcelona ha presentat aquest 16 de març l’Estudi dels sistemes d’innovació comarcal a la demarcació de Barcelona que analitza els índexs d’innovació a tot Catalunya i a la demarcació de Barcelona de l’any 2009 al 2016. 

 

Segons l’estudi, el Barcelonès ocupa la primera posició d’aquest rànquing ja que disposa dels millors sistemes d’innovació comarcals amb diferència, seguida del Vallès Occidental i el Gironès. A continuació, el Baix Llobregat, el Tarragonès, el Vallès Oriental, La Garrotxa, l’Alt Camp, el Bages i el Segrià. Les tres primeres mantenen la posició que tenien el 2015.

 

L’estudi analitza diferents indicadors per definir la qualitat dels sistemes d’innovació, com són el nivell de formació especialitzada, exigència dels mercats, estratègies competitives, emprenedoria, suport financer, la capacitat d’incorporar la innovació a la producció del territori, entre altres. Altres factors que es tenen en compte són el coneixement en idiomes estrangers de la població o la proximitat a infraestructures científiques.

 

El rànquing situa 10 de les 12 comarques barcelonines en el Top20. El Barcelonès obté una puntuació en l’índex de 67,7. La segona més innovadora, el Vallès Occidental, en té deu menys, 56,9 punts.

Vols llegir més…?

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang ubicada al Centre Cívic de Bellaterra aquest dijous 22 de setembre del 2022. Els bellaterrencs i bellaterrenques podran fer les seves donacions de sang en dues franges horàries: de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

Després de 17 anys al capdavant de l’escola bressol bellaterrenca “La Llar d’en Pitus”, la seva directora, Queralt Martín, ha decidit posar punt i seguit al projecte. Punt i seguit, perquè a partir d’aquest curs ha canviat la propietat de l’escola quedant a mans de la Marta Castelló i l’Antònia Latorre, professionals de l’escola bressol “La Mainada” de Sant Cugat.

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

Bellaterra ha celebrat de nou la seva Festa Major, que comença de la mà de l’inici del mes de setembre. Com és habitual, ha acollit diverses activitats, com ara concerts, tertúlies, torneigs esportius, la tradicional baixada de carros i patinets. En fem un recull d’imatges d’algunes de les activitats que han donat vida a la Festa Major

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: