La Universitat Autònoma de Barcelona, un dels pols
La Universitat Autònoma de Barcelona, un dels pols | UAB

 

 

La Diputació de Barcelona ha presentat aquest 16 de març l’Estudi dels sistemes d’innovació comarcal a la demarcació de Barcelona que analitza els índexs d’innovació a tot Catalunya i a la demarcació de Barcelona de l’any 2009 al 2016. 

 

Segons l’estudi, el Barcelonès ocupa la primera posició d’aquest rànquing ja que disposa dels millors sistemes d’innovació comarcals amb diferència, seguida del Vallès Occidental i el Gironès. A continuació, el Baix Llobregat, el Tarragonès, el Vallès Oriental, La Garrotxa, l’Alt Camp, el Bages i el Segrià. Les tres primeres mantenen la posició que tenien el 2015.

 

L’estudi analitza diferents indicadors per definir la qualitat dels sistemes d’innovació, com són el nivell de formació especialitzada, exigència dels mercats, estratègies competitives, emprenedoria, suport financer, la capacitat d’incorporar la innovació a la producció del territori, entre altres. Altres factors que es tenen en compte són el coneixement en idiomes estrangers de la població o la proximitat a infraestructures científiques.

 

El rànquing situa 10 de les 12 comarques barcelonines en el Top20. El Barcelonès obté una puntuació en l’índex de 67,7. La segona més innovadora, el Vallès Occidental, en té deu menys, 56,9 punts.