Dibuix de Can Domènec - Bellaterra 1945
Dibuix de Can Domènec – Bellaterra 1945 | Santiago Vila-Puig

 

 

 

Una de les primeres masies de la zona de Bellaterra va ser precisament Can Domènec. El mas estava a l'altre costat de la via en els terrenys on ara es troba la Universitat Autònoma. Va ser el 1969 quan van expropiar les 263 hectàrees de superfície a Bellaterra per la construcció de la Universitat (i la masia va restar durant 8 anys i mig enderrocada i en estat d'abandonament). Prèviament, però, es va fer passar directament la via del tren des de Sant Cugat cap a Sabadell, doncs Cerdanyola (Sardañola) havia refusat els trens de la Generalitat, ja que tenien la línia de Renfe. Aleshores les vies van travessar el 'soley de can Domènec', és a dir, els terrenys més assolellats de la masia.

  

  

Aquesta reproducció és un dibuix de Santiago Vila-Puig realitzat el 1945 quan la masia estava en plena producció. Coneix més sobre la masia de Can Domènec, aquí.