La Fira d’Orientació s’estrena per posar llum al futur dels joves

by | març 20, 2018 | Cerdanyola

Imatge d'una activitats del Casal de Joves Altimira

Imatge d'una activitats del Casal de Joves Altimira | Casal de Joves

 

 

  

La Fira d'Orientació als joves de Cerdanyola del Vallès se celebra els dies 21 i 22 de març a l'Ateneu. Durant les dues jornades, s'oferiran sessions d'orientació, xerrades per alumnes i famílies i es podrà trobar informació a les paradetes dels centres educatius i de l'oferta d'estudis de la zona. Tot això, amb l'objectiu de servir de guia als estudiants que enguany acaben els estudis de ESO i que s'han de plantejar quina és l'opció professional que volen en el futur pròxim.

 

Des de la regidoria d'Educació s'ha plantejat una Fira que espera ser transversal i que es dividirà en tres blocs. Primer, als matins, s'oferiran monogràfics d'orientació enfocats a explicar les opcions de Batxillerat – Formació Professional (FP) i FP – seguit d'altres opcions professionals. “Es tracta, també, de trencar l'estigma de la FP”, senyalen des de la regidoria.

 

Els monogràfics que se celebraran al matíes dividiran per centres educatiu. Així, el dimecres 21 al matí tindran sessions els instituts Pere Calders, Gorgs i Flor de maig. Ja dijous, les tindran Banús, Forat del Vent, CFA L'Alzina i FEDAC. Les xerrades sobre Batxillerat i FP estaran dirigides per una especialista d'Unportal. Pel que fa a les xerrades de FP i altres opcions, les faran conjuntament una especialista d'Unportal amb la coordinadora de PFI de l'institut Jaume Mimó i una tècnica de formació de la masia de Can Serraparera.

 

La Fira també posarà el focus en la implicació de les famílies. Així, el dimecres 21 a les 16.30 h s'oferirà una xerrada adreçada a les famílies, a més d'un taller participatiu sobre la transició de l'etapa d'educació obligatòria a la postobligatòria. Durant tot el dia, els estudiants podran entrar en contacte directe amb els centres educatius i de formació de Cerdanyola i voltants. A la plaça de l'Ateneu, s'instal·laran paradetes informatives de centres com l'Alzina, Jaume Mimó o el Casal de Joves. A més, també hi seran presents la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació EURECAT entre d'altres.

 

Durant la presentació de la Fira d'Orientació el 14 de març i del programa d'activitats enfocat als joves cerdanyolencs, el 14 de març al Casal de Joves Altimira, la regidora d'Educació Elvi Vila va destacar que la intenció és fer de Cerdanyola “una ciutat que orienti i que no posi impediments” a aquests joves. 

 

 

 

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: