La Fira d’Orientació s’estrena per posar llum al futur dels joves

by | març 20, 2018 | Cerdanyola

Imatge d'una activitats del Casal de Joves Altimira

Imatge d'una activitats del Casal de Joves Altimira | Casal de Joves

 

 

  

La Fira d'Orientació als joves de Cerdanyola del Vallès se celebra els dies 21 i 22 de març a l'Ateneu. Durant les dues jornades, s'oferiran sessions d'orientació, xerrades per alumnes i famílies i es podrà trobar informació a les paradetes dels centres educatius i de l'oferta d'estudis de la zona. Tot això, amb l'objectiu de servir de guia als estudiants que enguany acaben els estudis de ESO i que s'han de plantejar quina és l'opció professional que volen en el futur pròxim.

 

Des de la regidoria d'Educació s'ha plantejat una Fira que espera ser transversal i que es dividirà en tres blocs. Primer, als matins, s'oferiran monogràfics d'orientació enfocats a explicar les opcions de Batxillerat – Formació Professional (FP) i FP – seguit d'altres opcions professionals. “Es tracta, també, de trencar l'estigma de la FP”, senyalen des de la regidoria.

 

Els monogràfics que se celebraran al matíes dividiran per centres educatiu. Així, el dimecres 21 al matí tindran sessions els instituts Pere Calders, Gorgs i Flor de maig. Ja dijous, les tindran Banús, Forat del Vent, CFA L'Alzina i FEDAC. Les xerrades sobre Batxillerat i FP estaran dirigides per una especialista d'Unportal. Pel que fa a les xerrades de FP i altres opcions, les faran conjuntament una especialista d'Unportal amb la coordinadora de PFI de l'institut Jaume Mimó i una tècnica de formació de la masia de Can Serraparera.

 

La Fira també posarà el focus en la implicació de les famílies. Així, el dimecres 21 a les 16.30 h s'oferirà una xerrada adreçada a les famílies, a més d'un taller participatiu sobre la transició de l'etapa d'educació obligatòria a la postobligatòria. Durant tot el dia, els estudiants podran entrar en contacte directe amb els centres educatius i de formació de Cerdanyola i voltants. A la plaça de l'Ateneu, s'instal·laran paradetes informatives de centres com l'Alzina, Jaume Mimó o el Casal de Joves. A més, també hi seran presents la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació EURECAT entre d'altres.

 

Durant la presentació de la Fira d'Orientació el 14 de març i del programa d'activitats enfocat als joves cerdanyolencs, el 14 de març al Casal de Joves Altimira, la regidora d'Educació Elvi Vila va destacar que la intenció és fer de Cerdanyola “una ciutat que orienti i que no posi impediments” a aquests joves. 

 

 

 

Vols llegir més…?

Els canvis en els pressupostos seran el tema central del Ple de Cerdanyola

Els canvis en els pressupostos seran el tema central del Ple de Cerdanyola

El ple municipal del mes de setembre a Cerdanyola del Vallès, que se celebra aquest dijous 30, tindrà els canvis en el pressupost municipal com a tema central. A més, també es parlarà de la carretera N-150, dels festius addicionals d’obertura del comerç, del funcionament de la nova Zona Taronja, de les agressions al col·lectiu LGTBIQ+, del preu de la llum i de l’Afganistan

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: