L’obra del bellaterrenc Emili Colom s’exposa al Museu d’Art

by | març 21, 2018 | Cultura

L'artista Emili Colom, amb la seva escultura dels esquirols, ubicats a la plaça Joan Maragall de Bellaterra

L'artista Emili Colom, amb la seva escultura dels esquirols, ubicats a la plaça Joan Maragall de Bellaterra | Família Colom

 

 

 

Fins el 29 d’abril el Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) exposarà una selecció de l’obra escultòrica del bellaterrenc Emili Colom (1924-2007), qui va tenir casa i taller a Bellaterra.

 

Sota el nom d’”Emili Colom. Un taller escultòric a Bellaterra”, l’exposició conté guixos, talles de fusta i peces en bronze i pedra. L’artista va pertànyer a la generació de transició entre el postnoucentisme i la modernitat, amb una gran producció de retrats, obra religiosa i escultura pública. També va ser l'autor dels esquirols en ferro, ubicats a la plaça Joan Maragall de Bellaterra, amb la col·laboració del dissenyador, també bellaterrenc, Ramon Codinach.

 

Durant la inauguració de la mostra, el fill de l'artista, Emili Colom i Sala, va agrair en nom del seu pare i de tota la seva família, l'esforç dut a terme per part del Museu d'Art en exhibir la seva obra. L'agraïment el va fer extensiu “a tots aquells artistes de l'època que van viure un període molt dur a causa del franquisme, i que mai van ser prou reconeguts ni se'ls hi va fer justícia”. 

 

El director del Museu d’Art, Txema Romero, també va reivindicar l’exposició com un “acte de justícia a un creador vinculat al territori, present a tot Catalunya, sobre tot per la seva obra religiosa i a la part menys coneguda com és la seva obra més privada i de col·leccionista, que també està present a les col·leccions privades”.

 

 

La mostra es podrà visitar de dimarts a dissabte de 17 h a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h. Els dilluns el museu ubicat al carrer de Sant Martí 88, roman tancat.

 

 

Coneix més sobre la seva obra aquí

Vols llegir més…?

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

Bellaterra ha celebrat de nou la seva Festa Major, que comença de la mà de l’inici del mes de setembre. Com és habitual, ha acollit diverses activitats, com ara concerts, tertúlies, torneigs esportius, la tradicional baixada de carros i patinets. En fem un recull d’imatges d’algunes de les activitats que han donat vida a la Festa Major

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: