L'artista Emili Colom, amb la seva escultura dels esquirols, ubicats a la plaça Joan Maragall de Bellaterra
L'artista Emili Colom, amb la seva escultura dels esquirols, ubicats a la plaça Joan Maragall de Bellaterra | Família Colom

 

 

 

Fins el 29 d’abril el Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) exposarà una selecció de l’obra escultòrica del bellaterrenc Emili Colom (1924-2007), qui va tenir casa i taller a Bellaterra.

 

Sota el nom d’”Emili Colom. Un taller escultòric a Bellaterra”, l’exposició conté guixos, talles de fusta i peces en bronze i pedra. L’artista va pertànyer a la generació de transició entre el postnoucentisme i la modernitat, amb una gran producció de retrats, obra religiosa i escultura pública. També va ser l'autor dels esquirols en ferro, ubicats a la plaça Joan Maragall de Bellaterra, amb la col·laboració del dissenyador, també bellaterrenc, Ramon Codinach.

 

Durant la inauguració de la mostra, el fill de l'artista, Emili Colom i Sala, va agrair en nom del seu pare i de tota la seva família, l'esforç dut a terme per part del Museu d'Art en exhibir la seva obra. L'agraïment el va fer extensiu “a tots aquells artistes de l'època que van viure un període molt dur a causa del franquisme, i que mai van ser prou reconeguts ni se'ls hi va fer justícia”. 

 

El director del Museu d’Art, Txema Romero, també va reivindicar l’exposició com un “acte de justícia a un creador vinculat al territori, present a tot Catalunya, sobre tot per la seva obra religiosa i a la part menys coneguda com és la seva obra més privada i de col·leccionista, que també està present a les col·leccions privades”.

 

 

La mostra es podrà visitar de dimarts a dissabte de 17 h a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h. Els dilluns el museu ubicat al carrer de Sant Martí 88, roman tancat.

 

 

Coneix més sobre la seva obra aquí