Els Bombers demanen extremar la seguretat a la muntanya

by | març 23, 2018 | Consells

Rescat del jove atrapat en un corriol al Parc Natural

Rescat del jove atrapat en un corriol al Parc Natural | Bombers

 

Com que al llarg dels períodes de vacances és habitual que hi hagi més mobilitat i més persones al medi natural, sovint s'incrementen els rescats que duen a terme els Bombers de la Generalitat. En aquest sentit, l'any passat ja es van registrar 33 serveis en només quatre dies. Des de Divendres Sant fins dilluns de Pasqua el cos de funcionaris va efectuar 24 rescats de muntanya, 8 recerques i 1 rescat fluvial.

 

És per això que la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS) torna a insistir en la importància de seguir unes mínimes mesures de seguretat. Tal com assenyalen, amb “planificació, preparació, previsió i precaució”, es podrien evitar molts dels accidents. En aquest sentit, asseguren que aquest any s'ha de prestar especial atenció a l'hora de fer esports hivernals, ja que s'ha produït un increment molt destacat de la precipitació en forma de neu i aquest fet pot condicionar l'activitat.

 

Per tal de minimitzar els riscos al medi natural, i sobretot en activitats a la muntanya, els Bombers de la Generalitat demanen seguir aquests consells:

Abans de començar l'activitat: Informar-se de les condicions meteorològiques i de la possible evolució del temps, així com del risc d'allaus. Planificar l'activitat i tenir molt en compte la seva possible durada. Si no es va acompanyat, informar algú de l'activitat que s'ha previst, del recorregut i de l'horari aproximat. Cal que es porti telèfon mòbil, l'equipament i el material adequat a l'activitat. En especial, davant la possibilitat que es faci fosc, és molt important dur un llum frontal de led i roba d'abric.

 

Durant la marxa: mantenir el contacte amb la resta de companys, fixar punts de referència en el recorregut per orientar-se, hidratar-se sovint, prendre aliments energètics i, si fa fred, no deixar de caminar.

 

En cas d'accident: Mantenir la calma i trucar al telèfon d'emergències 112. Les trucades a aquest servei es poden fer fins i tot des de telèfons mòbils que no tenen saldo. Cal ser molt precisos amb el missatge i dir el lloc de l'accident; el nombre de persones accidentades i l'edat; la situació de l'accidentat (si està ferit, conscient, si sagna i si respira) i precisar les condicions meteorològiques del lloc de l'accident.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: