En memòria de Juanra Codinach Bargalló

by | març 23, 2018 | Opinió

Ens ha deixat el “Juanra“. De fet ja ens va deixar, ara fa dos anys, a causa d'un desafortunat accident. Aquests dos anys difícils per la seva família, i més concretament amb les seves estimades germanes Fernanda i Geòrgia, i amics tots, han estat d'una esperança molt més a prop a la Fe en la seva recuperació.

 

El Juanra el vaig conèixer de molt petit. Varen ser els meus germans Lluis, i Meritxell que tingueren molta més relació. Les famílies Codinach, Bargalló, juntament amb la nostra els Roda varen tenir un lligam especial. La vinculació del Pare Codinach amb al Club Bellaterra autor del mural de trencadís a la façana del carrer Abalo és un bon llegat. El Juanra gestionant el Bar Restaurant del Club juntament amb el seu amic Sacha va ser d’una vitalitat especial, on ens refugiàvem amics bellaterrencs de tota una vida fent una birra o delitant algun menjar que ells feien d’una manera especial… o preparant alguna festa d’aquelles que feien història bellaterrenca.

 

Està clar que ja no gaudirem del seu somriure i alguna simpatia escadussera que formava part de la seva personalitat. En fi, Bellaterra està feta de gent que viu i gaudeix de l’amistat que això comporta a una comunitat de veïns i veïnes. Gran exemple que el Juanra a la mesura de les seves circumstàncies, i que al llarg de la seva vida bellaterrenca, ens va saber donar a tots la seva amistat i el seu neguit per una comunitat que aprèn a ser Poble

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: