Les tradicions de Setmana Santa

by | març 27, 2018 | Societat

Mona de Pasqua de la pastisseria Bonet

Mona de Pasqua de la pastisseria Bonet | Mónica García

 

 

 

Amb l’arribada de la Setmana Santa tornen els dies de tradició i retrobament per a molts. Mentre una part dels veïns i veïnes aprofita els dies de festa per viatjar, molts altres es queden per participar, per exemple, en els actes religiosos de les parròquies del municipi. 

 

Inici amb Diumenge de Rams

 

La celebració del Diumenge de Rams és el primer gran acte de la Setmana Santa religiosa. A Cerdanyola, enguany celebrat el 25 de març, la pluja no va frenar la benedicció de les palmes i palmons al voltant de la plaça de l’Abat Oliba. “No vam parar de beneir”, exclama el rector de la Parròquia de Sant Martí, Joan Carles Montserrat. 

Seguint l’anual sortida d’una representació de Jesús sobre d’un ase, els nens i nenes cerdanyolencs van moure les seves palmes i palmons al ritme de la música: un punt d’alegria en una setmana que, en l’àmbit religiós, es caracteritza per una gran tristesa. 

 

 

Tres dies de processons 

 

Durant la Setmana Santa a Cerdanyola, les parròquies locals celebraran misses especials per commemorar la tradició religiosa. En concret, es podrà assistir a misses i actes a la Parròquia de Sant Martí, a la Parròquia de la Mare de Déu del Roser i la Parròquia de la Santa Creu a Bellaterra.

 

Vols llegir més…?

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

En Plàcid Garcia-Planas, sabadellenc amb família bellaterrenca, és el cap de la secció internacional de La Vanguardia. Treballa com a reporter, i ha cobert diversos conflictes bèl·lics des de l’any 1988. Ha estat present a la guerra dels Balcans, la guerra del Golf, ha informat des de l’Afganistan i, recentment, des d’Ucraïna.

Un estudi de la UAB conclou que  “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Un estudi de la UAB conclou que “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Lluny de reduir la pobresa extrema, l’expansió del capitalisme a partir del segle XVI va estar associada a una dramàtica de deteriorament del benestar humà, segons un estudi científic realitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) en col·laboració amb la Universitat Macquarie (Austràlia), que demostra que aquest nou sistema econòmic es va traduir en un descens dels salaris fins a situar-los per sota del nivell de subsistència, una reducció de l’alçada humana i un marcat repunt de la mortalitat prematura.

21 associacions del Vallès uneixen forces per dinamitzar el comerç

21 associacions del Vallès uneixen forces per dinamitzar el comerç

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha impulsat un projecte de suport a les associacions comercials i de restauració i als mercats municipals de la comarca. Dimecres 21 de setembre es va celebrar la primera trobada entre representants d’associacions d’alguns municipis inscrits, entre ells Cerdanyola del Vallès. Fins al moment s’hi han inscrit 21 organitzacions de les 33 registrades en actiu, lligades a 14 municipis de la comarca.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: