La taxa d’atur disminueix en divuit municipis de la comarca

by | març 28, 2018 | Societat

Atur

Atur | ACN

 

L’Observatori Comarcal ha publicat l’informe Infoatur del mes de febrer que recull les principals dades de l’evolució del mercat de treball i fa una radiografia de les persones desocupades i la seva evolució. El Vallès Occidental ha registrat 448 aturats menys respecte el mes de gener amb una taxa d’atur del 12%, molt a prop de la xifra de Catalunya.

 

La comarca registra aquest febrer un total de 52.583 persones aturades, 4.846 desocupats menys que l’any anterior seguint la tendència dels darrers anys.

 

La taxa d’atur ha disminuït en divuit dels vint-i-tres municipis de la comarca i quatre han registrat un increment del nombre d’aturats. La caiguda de l’atur ha estat més intensa a Ullastrell (-5,6%),  Palau-solità i Plegamans (-4,7%) i Sant Quirze del Vallès (-3,4%).

 

Per sexe, l’atur ha caigut entre les dones (-204) i els homes (-244), tot i que seguint la tendència dels darrers anys el descens de l’atur ha estat més intens entre la població activa masculina. A la comarca, la taxa d’atur registral masculina se situa per sota del 10% i la femenina en el 14,7%.

 

Per grups d’edat, l’atur ha augmentat entre la població activa jove, de 16 a 29 anys, respecte el mes de gener. Per contra, hi ha hagut una caiguda de l’atur en la resta de grups d’edat, especialment entre la població activa de 30 a 44 anys.

 

Per nivell formatiu, l’atur registrat ha caigut en tots els nivells d’instrucció, especialment entre el grup amb estudis superiors i estudis de secundària obligatòria. El gruix de desocupats a la comarca (38,3%) es concentra entre els majors de 45 anys amb estudis secundaris d’ESO o EGB.

 

Per sector econòmic de la darrera ocupació dels desocupats, respecte el mes de gener augmenta l’atur en el grup sense ocupació anterior. Encapçalen el rànquing de disminució de l’atur els serveis de menjar i begudes, la construcció d’immobles i les activitats relacionades amb l’ocupació.

 

L’informe Infoatur de febrer de 2018 està disponible en aquest enllaç.

Vols llegir més…?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

El 24 de febrer esclatava el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia, que va comportar l’arribada d’un gran nombre de refugiats ucraïnesos. Alguns d’ells van trobar a Bellaterra un espai de refugi i acollida, on diverses famílies voluntàries, acompanyades d’altres bellaterrencs col·laboradors, van donar llar i caliu a aquestes famílies, sota la nova entitat de Bellaterra Solidària. 

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

En Plàcid Garcia-Planas, sabadellenc amb família bellaterrenca, és el cap de la secció internacional de La Vanguardia. Treballa com a reporter, i ha cobert diversos conflictes bèl·lics des de l’any 1988. Ha estat present a la guerra dels Balcans, la guerra del Golf, ha informat des de l’Afganistan i, recentment, des d’Ucraïna.

Un estudi de la UAB conclou que  “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Un estudi de la UAB conclou que “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Lluny de reduir la pobresa extrema, l’expansió del capitalisme a partir del segle XVI va estar associada a una dramàtica de deteriorament del benestar humà, segons un estudi científic realitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) en col·laboració amb la Universitat Macquarie (Austràlia), que demostra que aquest nou sistema econòmic es va traduir en un descens dels salaris fins a situar-los per sota del nivell de subsistència, una reducció de l’alçada humana i un marcat repunt de la mortalitat prematura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: