GDR, maquinària unionista per eliminar els llaços grocs
| Resposta Terrassa

 

L'eliminació de llaços grocs i estelades de ciutats, pobles i carreteres de Catalunya és una acció organitzada i planificada. Són obra dels anomenats GDR, unes sigles que responen a Grupos de Defensa y Resistencia i que s'assemblen molt a les del Comitès de Defensa de la República (CDR).

 

El lema dels unionistes és “Netejar Catalunya”. Són grups clandestins que fan batudes nocturnes per eliminar tota referència als presos i els símbols independentistes. Hi ha 10 GDR, amb uns 30 membres cadascun, repartits pel territori català, i s'inclouen en la Coordinadora de Tabàrnia.

 

El diari El Español en fa una radiografia i n'explica els detalls i el funcionament. L'inici d'una acció comença amb un missatge-crida a les xarxes socials, que activa la cèl·lula. Els seus components agafen el material, es posen la caputxa i se'n van a treure els llaços grocs i les estelades, siguin on siguin.

 

 

Els grups actius

D.U.E (Democracia y Unidad Española): Comarca del Bages i altres zones de Catalunya. 

 

Groc Enlloc (Amarillo en ningún sitio): El Garraf i tota Catalunya

 

Brigada 155: Barcelonés Baix Llobregat i Vallès. 

 

Segadors del Maresme: Mataró. El Maresme. Vilassar, Arenys de Mar. Alella.

 

1.000 patriotas: Catalunya Central

 

La Resposta: Base aTerrassa (grup independent)

 

Resistencia Pont de Vilomara

 

Resistencia Castellbell i El Vilar: Manresa, Balsareny, Sallent, Santpedor i Monistrol de Montserrat

 

Libera Girona 

 

Llibera La Selva