Els GDR, la maquinària unionista per eliminar llaços grocs i estelades

by | abr. 4, 2018 | Política, Societat

GDR, maquinària unionista per eliminar els llaços grocs

| Resposta Terrassa

 

L'eliminació de llaços grocs i estelades de ciutats, pobles i carreteres de Catalunya és una acció organitzada i planificada. Són obra dels anomenats GDR, unes sigles que responen a Grupos de Defensa y Resistencia i que s'assemblen molt a les del Comitès de Defensa de la República (CDR).

 

El lema dels unionistes és “Netejar Catalunya”. Són grups clandestins que fan batudes nocturnes per eliminar tota referència als presos i els símbols independentistes. Hi ha 10 GDR, amb uns 30 membres cadascun, repartits pel territori català, i s'inclouen en la Coordinadora de Tabàrnia.

 

El diari El Español en fa una radiografia i n'explica els detalls i el funcionament. L'inici d'una acció comença amb un missatge-crida a les xarxes socials, que activa la cèl·lula. Els seus components agafen el material, es posen la caputxa i se'n van a treure els llaços grocs i les estelades, siguin on siguin.

 

 

Els grups actius

D.U.E (Democracia y Unidad Española): Comarca del Bages i altres zones de Catalunya. 

 

Groc Enlloc (Amarillo en ningún sitio): El Garraf i tota Catalunya

 

Brigada 155: Barcelonés Baix Llobregat i Vallès. 

 

Segadors del Maresme: Mataró. El Maresme. Vilassar, Arenys de Mar. Alella.

 

1.000 patriotas: Catalunya Central

 

La Resposta: Base aTerrassa (grup independent)

 

Resistencia Pont de Vilomara

 

Resistencia Castellbell i El Vilar: Manresa, Balsareny, Sallent, Santpedor i Monistrol de Montserrat

 

Libera Girona 

 

Llibera La Selva

 

 

 

 

 

Vols llegir més…?

Aprovat amb desacord el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest any 2022

Aprovat amb desacord el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest any 2022

A data 3 d’octubre de 2022 va quedar aprovat el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest mateix any 2022. Es tracta d’un model simplificat de comptabilitat que han d’aplicar els municipis que no superen els 3 milions d’euros a gestionar. En el cas de l’EMD de Bellaterra, el pressupost a gestionar aquest any sumarà la xifra de 875.818 euros.

Ple extraordinari i presencial per aprovar els comptes de l’EMD 2021 i 2022

Ple extraordinari i presencial per aprovar els comptes de l’EMD 2021 i 2022

El president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu Atik, ha convocat per aquest dilluns 3 d’octubre a les 20 hores, un ple extraordinari de l’entitat bellaterrenca. Els objectius, aprovar els comptes de l’any 2021, renovar la línia de crèdit fins el 2023 i aprovar el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest 2022 que estem a punt d’acabar.

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

El 24 de febrer esclatava el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia, que va comportar l’arribada d’un gran nombre de refugiats ucraïnesos. Alguns d’ells van trobar a Bellaterra un espai de refugi i acollida, on diverses famílies voluntàries, acompanyades d’altres bellaterrencs col·laboradors, van donar llar i caliu a aquestes famílies, sota la nova entitat de Bellaterra Solidària. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: