Un operatiu dels Mossos d'Esquadra a un carrer de Bellaterra
Un operatiu dels Mossos d'Esquadra a un carrer de Bellaterra | J. Tardós

 

  

  

Bellaterra actualitzarà el seu pla de seguretat i disposarà d'un informe balanç sobre la seguretat general al barri, elaborat pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cerdanyola.

 

  

Així es va aprovar a l'últim Ple Municipal, a proposta del grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), proposant de la moció, juntament amb el Partit Popular (PP), el Partit Socialista-Candidatura de Progrés (PSC) i Convergència i Unió – actual Partit Demòcrata (PDeCAT).

 

  

El pla serà específic perquè, segons ERC, PP, PSC i PDeCAT, “Bellaterra té unes característiques geogràfiques i físiques pròpies, netament diferenciades de la resta de barris de Cerdanyola“.

 

  

Els quatre grups consideren que hi ha hagut un deteriorament en la sensació de seguretat ciutadana a la totalitat del municipi de Cerdanyola. Per aquest motiu també van instar a l'alcalde a convocar la Junta Local de Seguretat, que no es reuneix des del gener del 2017. A continuació també van posar l'èmfasi en convidar al president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, a aquestes reunions “per fer-lo partícip de les deliberacions i informacions allà exposades fins on siguin legalment possible”. Andreu no va assistir al Ple Municipal que se celebra de forma mensual a l'Ajuntament, on hi té veu però no vot. De fet, segons el recompte de l'Ajuntament, el 2016 va assistir-hi en 4 ocasions i, el 2017, en 2.

 

Des del govern, la regidora de Seguretat Ciutadana, Contxi Haro, va explicar que la Junta de Seguretat no s'havia reunit encara enguany per un canvi en la direcció dels cossos policials. A més, en resposta a la proposta de convidar al president de l'EMD de Bellaterra, Haro va assegurar que “no troba necessari convidar-lo, quan tampoc assisteix a les sessions plenàries”.

  

  

Les diferents peticions es van aprovar amb el vot en contra de Compromís per Cerdanyola i l'abstenció del regidor no adscrit, Jordi Miró.