S’aprova elaborar un pla de seguretat específic per Bellaterra

by | abr. 6, 2018 | Política

Un operatiu dels Mossos d'Esquadra a un carrer de Bellaterra

Un operatiu dels Mossos d'Esquadra a un carrer de Bellaterra | J. Tardós

 

  

  

Bellaterra actualitzarà el seu pla de seguretat i disposarà d'un informe balanç sobre la seguretat general al barri, elaborat pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cerdanyola.

 

  

Així es va aprovar a l'últim Ple Municipal, a proposta del grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), proposant de la moció, juntament amb el Partit Popular (PP), el Partit Socialista-Candidatura de Progrés (PSC) i Convergència i Unió – actual Partit Demòcrata (PDeCAT).

 

  

El pla serà específic perquè, segons ERC, PP, PSC i PDeCAT, “Bellaterra té unes característiques geogràfiques i físiques pròpies, netament diferenciades de la resta de barris de Cerdanyola“.

 

  

Els quatre grups consideren que hi ha hagut un deteriorament en la sensació de seguretat ciutadana a la totalitat del municipi de Cerdanyola. Per aquest motiu també van instar a l'alcalde a convocar la Junta Local de Seguretat, que no es reuneix des del gener del 2017. A continuació també van posar l'èmfasi en convidar al president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, a aquestes reunions “per fer-lo partícip de les deliberacions i informacions allà exposades fins on siguin legalment possible”. Andreu no va assistir al Ple Municipal que se celebra de forma mensual a l'Ajuntament, on hi té veu però no vot. De fet, segons el recompte de l'Ajuntament, el 2016 va assistir-hi en 4 ocasions i, el 2017, en 2.

 

Des del govern, la regidora de Seguretat Ciutadana, Contxi Haro, va explicar que la Junta de Seguretat no s'havia reunit encara enguany per un canvi en la direcció dels cossos policials. A més, en resposta a la proposta de convidar al president de l'EMD de Bellaterra, Haro va assegurar que “no troba necessari convidar-lo, quan tampoc assisteix a les sessions plenàries”.

  

  

Les diferents peticions es van aprovar amb el vot en contra de Compromís per Cerdanyola i l'abstenció del regidor no adscrit, Jordi Miró.

Vols llegir més…?

Aprovat amb desacord el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest any 2022

Aprovat amb desacord el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest any 2022

A data 3 d’octubre de 2022 va quedar aprovat el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest mateix any 2022. Es tracta d’un model simplificat de comptabilitat que han d’aplicar els municipis que no superen els 3 milions d’euros a gestionar. En el cas de l’EMD de Bellaterra, el pressupost a gestionar aquest any sumarà la xifra de 875.818 euros.

Ple extraordinari i presencial per aprovar els comptes de l’EMD 2021 i 2022

Ple extraordinari i presencial per aprovar els comptes de l’EMD 2021 i 2022

El president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu Atik, ha convocat per aquest dilluns 3 d’octubre a les 20 hores, un ple extraordinari de l’entitat bellaterrenca. Els objectius, aprovar els comptes de l’any 2021, renovar la línia de crèdit fins el 2023 i aprovar el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest 2022 que estem a punt d’acabar.

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Aquesta darrera setmana l’Entitat Municipal Descentralitzada més propera a Bellaterra, l’EMD de Valldoreix va viure un episodi de dures contra l’oposició valldoreixenca, integrada pel PSC, ERC i la CUP. El president de l’administració de Junts per Valldoreix, Josep Puig, denunciava que el govern de l’administració se sentia “maltractat” per les “contínues queixes i acusacions” dels tres partits contra el govern.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: