La Facultat d’Economia de la UAB no permet l’homenatge a Junqueras a la Sala de Graus

by | abr. 9, 2018 | Societat

Oriol Junqueras encara forma part del professorat d'Història Contemporània de la UAB

Oriol Junqueras encara forma part del professorat d'Història Contemporània de la UAB | ACN

 

 

“Homenatge a la democràcia Oriol Junqueras, professor de la UAB”. Aquest és el títol de l'acte d'homenatge que s'havia de celebrar a la Sala de graus de la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB, l'11 d'abril a les 13 hores. No obstant això, els organitzadors han anunciat que finalment es farà a l'aula 604 de la Facultat de Lletres perquè el Deganat de la Facultat d'Economia ha denegat el permís per celebrar-lo a la sala de Graus. 

 

A la cerimònia hi intervindran Enric Calpena, Elisenda Paluzie, Antoni Simon, Josep Maria Solé i Sabaté i Enric Pujol, professors universitaris. 

 

L'acte té com a objectiu retre homenatge a qui és encara professor agregat del departament d'Història Contemporània d'aquesta universitat. Un acte que vol “omplir el buit de la nul·la solidaritat mostrada pels rectorats d'universitats, com la Central de Barcelona, que no s'ha pronunciat per l'empresonament o exili dels seus professors”. 

Vols llegir més…?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

El 24 de febrer esclatava el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia, que va comportar l’arribada d’un gran nombre de refugiats ucraïnesos. Alguns d’ells van trobar a Bellaterra un espai de refugi i acollida, on diverses famílies voluntàries, acompanyades d’altres bellaterrencs col·laboradors, van donar llar i caliu a aquestes famílies, sota la nova entitat de Bellaterra Solidària. 

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

En Plàcid Garcia-Planas, sabadellenc amb família bellaterrenca, és el cap de la secció internacional de La Vanguardia. Treballa com a reporter, i ha cobert diversos conflictes bèl·lics des de l’any 1988. Ha estat present a la guerra dels Balcans, la guerra del Golf, ha informat des de l’Afganistan i, recentment, des d’Ucraïna.

Un estudi de la UAB conclou que  “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Un estudi de la UAB conclou que “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Lluny de reduir la pobresa extrema, l’expansió del capitalisme a partir del segle XVI va estar associada a una dramàtica de deteriorament del benestar humà, segons un estudi científic realitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) en col·laboració amb la Universitat Macquarie (Austràlia), que demostra que aquest nou sistema econòmic es va traduir en un descens dels salaris fins a situar-los per sota del nivell de subsistència, una reducció de l’alçada humana i un marcat repunt de la mortalitat prematura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: