L'accés tancat a les pilones
L'accés tancat a les pilones | Laia TR

 

 

Des que l'Entitat Menor Descentralitzada (EMD) de Bellaterra va instal·lar les pilones al Camí Antic de Sant Cugat, que aquestes han aixecat molts detractors, defensors i debat entre els habitants de Bellaterra i tots aquells que utilitzen el Camí Antic de Sant Cugat per anar a la feina, a l'escola o a casa seva.

 

  

Fins fa prop d'un any, aquestes limitaven l'accés d'entrada i sortida entre Bellaterra i el Parc Empresarial de Can Sant Joan (Sant Cugat). Només hi podia passar qui disposava d'una targeta que acreditava que estava empadronat a Bellaterra. L'objectiu del govern de l'EMD era evitar que la via s'utilitzés com a drecera que permet connectar les autopistes AP-7 i C-58, sovint saturades a primera hora del matí pels autobusos escolars o, durant tot el dia, pels camions de gran tonatge que volien evitar les cues que es generen, tant a les autopistes com a l'estreta B-30.

  

  

Veïns de Terranova – la part de dalt de Bellaterra – van agrair molt l'acció perquè des de llavors el trànsit va disminuir notablement i això els permetia sortir de casa seva sense trobar embussos o passejar per una zona que, en moltes parts, manca de voreres. La mateixa Associació de Veïns de Terranova s'hi va posicionar a favor, també argumentant que es tractava d'una zona amb moltes escoles i els infants que per allà passen, ho fan amb el risc de patir un accident a causa de la velocitat a la qual travessen tots els vehicles provinents de les dues autopistes.