Què passa amb les pilones del Camí Antic de Sant Cugat?

by | abr. 12, 2018 | Societat

L'accés tancat a les pilones

L'accés tancat a les pilones | Laia TR

 

 

Des que l'Entitat Menor Descentralitzada (EMD) de Bellaterra va instal·lar les pilones al Camí Antic de Sant Cugat, que aquestes han aixecat molts detractors, defensors i debat entre els habitants de Bellaterra i tots aquells que utilitzen el Camí Antic de Sant Cugat per anar a la feina, a l'escola o a casa seva.

 

  

Fins fa prop d'un any, aquestes limitaven l'accés d'entrada i sortida entre Bellaterra i el Parc Empresarial de Can Sant Joan (Sant Cugat). Només hi podia passar qui disposava d'una targeta que acreditava que estava empadronat a Bellaterra. L'objectiu del govern de l'EMD era evitar que la via s'utilitzés com a drecera que permet connectar les autopistes AP-7 i C-58, sovint saturades a primera hora del matí pels autobusos escolars o, durant tot el dia, pels camions de gran tonatge que volien evitar les cues que es generen, tant a les autopistes com a l'estreta B-30.

  

  

Veïns de Terranova – la part de dalt de Bellaterra – van agrair molt l'acció perquè des de llavors el trànsit va disminuir notablement i això els permetia sortir de casa seva sense trobar embussos o passejar per una zona que, en moltes parts, manca de voreres. La mateixa Associació de Veïns de Terranova s'hi va posicionar a favor, també argumentant que es tractava d'una zona amb moltes escoles i els infants que per allà passen, ho fan amb el risc de patir un accident a causa de la velocitat a la qual travessen tots els vehicles provinents de les dues autopistes.

Vols llegir més…?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

El 24 de febrer esclatava el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia, que va comportar l’arribada d’un gran nombre de refugiats ucraïnesos. Alguns d’ells van trobar a Bellaterra un espai de refugi i acollida, on diverses famílies voluntàries, acompanyades d’altres bellaterrencs col·laboradors, van donar llar i caliu a aquestes famílies, sota la nova entitat de Bellaterra Solidària. 

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

En Plàcid Garcia-Planas, sabadellenc amb família bellaterrenca, és el cap de la secció internacional de La Vanguardia. Treballa com a reporter, i ha cobert diversos conflictes bèl·lics des de l’any 1988. Ha estat present a la guerra dels Balcans, la guerra del Golf, ha informat des de l’Afganistan i, recentment, des d’Ucraïna.

Un estudi de la UAB conclou que  “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Un estudi de la UAB conclou que “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Lluny de reduir la pobresa extrema, l’expansió del capitalisme a partir del segle XVI va estar associada a una dramàtica de deteriorament del benestar humà, segons un estudi científic realitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) en col·laboració amb la Universitat Macquarie (Austràlia), que demostra que aquest nou sistema econòmic es va traduir en un descens dels salaris fins a situar-los per sota del nivell de subsistència, una reducció de l’alçada humana i un marcat repunt de la mortalitat prematura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: