El raper mallorquí Valtonyc
El raper mallorquí Valtonyc | Valtonyc

 

 

 

El raper mallorquí Valtonyc actuarà a la sala Dresden de Cerdanyola del Vallès el 19 d'abril en la festa dels Dijous Universitaris. El cantant i compositor va ser condemnat a tres anys i mig de presó per injúries al rei, enaltiment del terrorisme i incitació a l'odi per l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem i es troba pendent de la seva entrada a presó. 

 

Josep Manel Arenas, Valtonyc, nascut a Mallorca l'any 1993, va començar l'any 2009 a compondre i publicar la seva música i no ho ha deixat de fer després de la condemna. Una mostra és l'actuació que oferirà a Cerdanyola el 19 d'abril i la recent publicació del seu darrer disc “El reicident“. 

 

El 13 de març, Valtonyc va asssitir com a ponent a un acte organitzat pel CDR Cerdanyola a la plaça Jaume Grau i Altayó, on va assegurar que durant el seu judici, “no es jutjaven fets delictius“, sinó que el preguntaven sobre “quines intencions tenia anant a una jornada pels presos polítics bascos, perquè rapejava en català…”. També va destacar que durant el seu procés judicial es queda “amb les mostres de suport” que ha rebut i amb “la gent que no era políticament activa s'ha mobilitzat per un dret que és de tots”, en referència a la defensa de la llibertat d'expressió.