L’Ajuntament farà una proposta per pacificar el trànsit al Camí Antic

by | abr. 13, 2018 | Política

Un camió passant per les pilones ubicades al Camí Antic de Sant Cugat

Un camió passant per les pilones ubicades al Camí Antic de Sant Cugat | Aleix Giol

 

 

  

  

Per sorpresa de tots els presents, la regidora encarregada de Relacions Institucionals amb Bellaterra, Laura Benseny, va anunciar durant la passada Junta de Veïns ordinària – el 12 d'abril – a l'EMD de Bellaterra que “la setmana vinent, l'Ajuntament proposaria una proposta de pacificació del Camí Antic de Sant Cugat, feta de forma col·laborativa i d'acord amb el dret”.

 

 

  

  

El seu objectiu, segons va explicar, és “aportar una solució per a tots els bellaterrencs” en una qüestió que, consideren, “és de trànsit“. “Estem amb ganes de trobar una solució” i “tenim propostes i inversions que volem fer a Bellaterra“, són dues de les frases que va repetir.

 

 

  

  

Referent al contingut de la proposta va apuntar: “potser la solució no són les pilones, sinó altres elements que ens aportin solucions a un problema que considerem que és de trànsit”. A més, va posar l'èmfasi en “desenvolupar el pla de forma col·laborativa amb l'EMD” per aconseguir, entre els dos ens, “una Bellaterra més segura a nivell vial”.

 

 

  

  

El president de l'EMD, Ramon Andreu, va accedir a reunir-se, ja que minuts abans havia demanat una proposta de l'Ajuntament per evitar el volum de trànsit que passa a gran velocitat per aquesta artèria. Tot i això, el govern de l'EMD es va mostrar ferm si en la “defensa jurídica de les pilones”, ara apujades per obres de manteniment, però aviat abaixades, mentre no s'aconsegueixin anul·lar les mesures cautelars dictades per un jutge, i que obliguen a l'EMD a tenir-les avall i inactives.

 

 

  

  

Des d'Esquerra Republicana, Quim Oltra va assenyalar que la proposta anava “tard” però que “es posessin d'acord”. El vocal de Convergència, Jordi Macarulla, va opinar: “no cal que ens esperem a que l'Ajuntament ens faci propostes, sinó que les hem de fer nosaltres perquè som els principals interessats”. El punt de partida del govern de l'EMD (Gent per Bellaterra) és mantenir les pilones amunt i que aquestes estiguin actives “les 24 hores del dia”, obviant la proposta d'ERC d'activar-les en franges horàries. No obstant això, el president es va mostrar “obert a negociar” amb la proposta de l'Ajuntament.

 

Vols llegir més…?

Ple extraordinari i presencial per aprovar els comptes de l’EMD 2021 i 2022

Ple extraordinari i presencial per aprovar els comptes de l’EMD 2021 i 2022

El president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu Atik, ha convocat per aquest dilluns 3 d’octubre a les 20 hores, un ple extraordinari de l’entitat bellaterrenca. Els objectius, aprovar els comptes de l’any 2021, renovar la línia de crèdit fins el 2023 i aprovar el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest 2022 que estem a punt d’acabar.

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Aquesta darrera setmana l’Entitat Municipal Descentralitzada més propera a Bellaterra, l’EMD de Valldoreix va viure un episodi de dures contra l’oposició valldoreixenca, integrada pel PSC, ERC i la CUP. El president de l’administració de Junts per Valldoreix, Josep Puig, denunciava que el govern de l’administració se sentia “maltractat” per les “contínues queixes i acusacions” dels tres partits contra el govern.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: