Les pilones vistes des del cantó de Sant Joan, Sant Cugat
Les pilones s'aixequen o baixen a través d'un lector de targetes | Laia TR

 

 

El govern de Gent per Bellaterra ha reactivat les pilones ubicades al Camí Antic de Sant Cugat, a Bellaterra, el 16 d'abril. Malgrat estar denunciades per la majoria dels grups polítics que conformen el ple de Cerdanyola, l'òrgan ha explicat que ha pogut fer-ho perquè “la denúncia de l'Ajuntament qüestiona una modificació de l'ordenança de l'any 2014”, i no la seva aprovació i instal·lació, feta el 2011.

 

D'aquesta manera, l'Entitat Menor Descentralitzada (EMD) de Bellaterra ha aconseguit esquivar – de moment – les mesures cautelars dictades pel jutge, l'estiu del 2017, i que obligaven a l'EMD a tenir les pilones abaixades i inactives, a l'espera del judici.

  

Amb aquest nou moviment, tot fa pensar que l'EMD rebutjarà la proposta de l'Ajuntament, que volia incloure altres elements de gestió del trànsit, sense haver de convertir el camí en una “via privada”, exclusiva pels veïns de Bellaterra, les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana.

 

El programa de Gent per Bellaterra aposta per “defensar jurídicament” les pilones i el seu president, Ramon Andreu, n'argumenta la seva legalitat i correcta tramitació. De fet, l'EMD atribueix l'increment de trànsit, però també el de robatoris, a la denúncia de l'Ajuntament. Afirmen que, amb les pilones reactivades, el trànsit disminuirà, com també ho faran els robatoris.