La sortida dels autocars contractats
La sortida dels autocars contractats | Fernando Dieste

 

L'entitat bellaterrenca Bellaterra per la Independència va voler ser present, el passat 15 d'abril, a la manifestació convocada per l'Espai Democràcia i Convivència, del qual l'Assemblea Nacional Catalana n'és membre actiu.

 

L'acció es va fer a Barcelona, sota un eix transversal i plural sorgit de la Taula de la Democràcia, qui rebutja la “judicialització de la política”, i afirma que “tots els processos judicials en marxa agreugen la situació social i política catalana”. També remarcava “l'extrema gravetat” d'acusar els líders sobiranistes de terrorisme, rebel·lió i sedició, davant d'una oposició feta de forma pacífica. En aquest sentit, l'entitat subratllava com ja són 16 persones, entre líders polítics, socials i activistes, els que s'han vist forçats a abandonar el país o resten darrere barrots.

 

Els bellaterrencs i també altres ciutadans desplaçats fins a la plaça d'Espanya de Barcelona van denunciar com “la judicialització s'estén contra polítics, artistes, activistes socials i persones individuals per opinions expressades”. La cita va coincidir amb els 6 mesos de presó preventiva de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Una reacció “desproporcionada i abusiva, amb clara pretensió de retenir els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural i la resta de membres del Govern de la Generalitat i del Parlament com ostatges per condicionar l'activitat política independentista de la majoria parlamentària”, segons l'entitat. 

 

En definitiva, una acció que aplega diferents ciutadans, també a Bellaterra, posicionats “en la defensa dels drets, llibertats, cohesió social i democràcia; i en contra de la repressió política i policial engegada per l'estat espanyol”.

 

L'organització va considerar l'acció com a “massiva”, amb una afluència de catalans que va comptabilitzar al voltant dels 750.000 vinguts. El nombre d'autocars contractats va elevar-se fins a 955 i entre els assistents també s'hi van comptar nombroses colles castelleres i entitats de cultura popular, que van impregnar d'un caràcter lúdic i festiu, una manifestació transcorreguda pacíficament i sense violència.