Bellaterra per la Independència omple dos autocars de bellaterrencs cap a la manifestació de Barcelona

by | abr. 17, 2018 | Societat

La sortida dels autocars contractats

La sortida dels autocars contractats | Fernando Dieste

 

L'entitat bellaterrenca Bellaterra per la Independència va voler ser present, el passat 15 d'abril, a la manifestació convocada per l'Espai Democràcia i Convivència, del qual l'Assemblea Nacional Catalana n'és membre actiu.

 

L'acció es va fer a Barcelona, sota un eix transversal i plural sorgit de la Taula de la Democràcia, qui rebutja la “judicialització de la política”, i afirma que “tots els processos judicials en marxa agreugen la situació social i política catalana”. També remarcava “l'extrema gravetat” d'acusar els líders sobiranistes de terrorisme, rebel·lió i sedició, davant d'una oposició feta de forma pacífica. En aquest sentit, l'entitat subratllava com ja són 16 persones, entre líders polítics, socials i activistes, els que s'han vist forçats a abandonar el país o resten darrere barrots.

 

Els bellaterrencs i també altres ciutadans desplaçats fins a la plaça d'Espanya de Barcelona van denunciar com “la judicialització s'estén contra polítics, artistes, activistes socials i persones individuals per opinions expressades”. La cita va coincidir amb els 6 mesos de presó preventiva de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Una reacció “desproporcionada i abusiva, amb clara pretensió de retenir els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural i la resta de membres del Govern de la Generalitat i del Parlament com ostatges per condicionar l'activitat política independentista de la majoria parlamentària”, segons l'entitat. 

 

En definitiva, una acció que aplega diferents ciutadans, també a Bellaterra, posicionats “en la defensa dels drets, llibertats, cohesió social i democràcia; i en contra de la repressió política i policial engegada per l'estat espanyol”.

 

L'organització va considerar l'acció com a “massiva”, amb una afluència de catalans que va comptabilitzar al voltant dels 750.000 vinguts. El nombre d'autocars contractats va elevar-se fins a 955 i entre els assistents també s'hi van comptar nombroses colles castelleres i entitats de cultura popular, que van impregnar d'un caràcter lúdic i festiu, una manifestació transcorreguda pacíficament i sense violència. 

Vols llegir més…?

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang ubicada al Centre Cívic de Bellaterra aquest dijous 22 de setembre del 2022. Els bellaterrencs i bellaterrenques podran fer les seves donacions de sang en dues franges horàries: de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

Després de 17 anys al capdavant de l’escola bressol bellaterrenca “La Llar d’en Pitus”, la seva directora, Queralt Martín, ha decidit posar punt i seguit al projecte. Punt i seguit, perquè a partir d’aquest curs ha canviat la propietat de l’escola quedant a mans de la Marta Castelló i l’Antònia Latorre, professionals de l’escola bressol “La Mainada” de Sant Cugat.

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

Bellaterra ha celebrat de nou la seva Festa Major, que comença de la mà de l’inici del mes de setembre. Com és habitual, ha acollit diverses activitats, com ara concerts, tertúlies, torneigs esportius, la tradicional baixada de carros i patinets. En fem un recull d’imatges d’algunes de les activitats que han donat vida a la Festa Major

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: