Els estudiants davant del rectorat, al Campus de Bellaterra de la UAB
Els estudiants davant del rectorat, al Campus de Bellaterra de la UAB | Assemblea de Comunicació (Twitter)

 

 

Aquest 17 d'abril, al voltant de 200 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Bellaterra, han ocupat l'edifici del rectorat ubicat al campus bellaterrenc. Es tracta d'una “acció simbòlica” que repeteix l'ocupació que ja es va fer 5 anys enrere, l'any 2013, i que va acabar amb el cas “Som 27 i més“.

 

Llavors, la protesta – duta a terme per estudiants i també alguns treballadors – demanava la rebaixa de les taxes universitàries i l'aplicació d'un paquet de mesures aprovades pel Claustre de la Universitat. Aquella “tancada” va acabar amb el processament judicial de 25 estudiants, un professor i un treballador de Personal d'Administració i Serveis de la UAB, – un total de 27 persones – per a qui Fiscalia demana penes de presó d'entre onze anys i mig i catorze anys de presó per a cada una de les investigades. És el que es coneix com a cas “Som 27 i més”.

 

Fins ara els i les estudiants – agrupats sota la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) – reclamen “una universitat pública, de qualitat i accessible per a les classes populars”. A més, reivindiquen l’ocupació com una eina de lluita dels moviments socials “no constitutiva de delicte”.