Estudiants de la UAB ocupen el rectorat com fa 5 anys

by | abr. 17, 2018 | Societat

Els estudiants davant del rectorat, al Campus de Bellaterra de la UAB

Els estudiants davant del rectorat, al Campus de Bellaterra de la UAB | Assemblea de Comunicació (Twitter)

 

 

Aquest 17 d'abril, al voltant de 200 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Bellaterra, han ocupat l'edifici del rectorat ubicat al campus bellaterrenc. Es tracta d'una “acció simbòlica” que repeteix l'ocupació que ja es va fer 5 anys enrere, l'any 2013, i que va acabar amb el cas “Som 27 i més“.

 

Llavors, la protesta – duta a terme per estudiants i també alguns treballadors – demanava la rebaixa de les taxes universitàries i l'aplicació d'un paquet de mesures aprovades pel Claustre de la Universitat. Aquella “tancada” va acabar amb el processament judicial de 25 estudiants, un professor i un treballador de Personal d'Administració i Serveis de la UAB, – un total de 27 persones – per a qui Fiscalia demana penes de presó d'entre onze anys i mig i catorze anys de presó per a cada una de les investigades. És el que es coneix com a cas “Som 27 i més”.

 

Fins ara els i les estudiants – agrupats sota la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) – reclamen “una universitat pública, de qualitat i accessible per a les classes populars”. A més, reivindiquen l’ocupació com una eina de lluita dels moviments socials “no constitutiva de delicte”. 

Vols llegir més…?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

El 24 de febrer esclatava el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia, que va comportar l’arribada d’un gran nombre de refugiats ucraïnesos. Alguns d’ells van trobar a Bellaterra un espai de refugi i acollida, on diverses famílies voluntàries, acompanyades d’altres bellaterrencs col·laboradors, van donar llar i caliu a aquestes famílies, sota la nova entitat de Bellaterra Solidària. 

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

En Plàcid Garcia-Planas, sabadellenc amb família bellaterrenca, és el cap de la secció internacional de La Vanguardia. Treballa com a reporter, i ha cobert diversos conflictes bèl·lics des de l’any 1988. Ha estat present a la guerra dels Balcans, la guerra del Golf, ha informat des de l’Afganistan i, recentment, des d’Ucraïna.

Un estudi de la UAB conclou que  “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Un estudi de la UAB conclou que “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Lluny de reduir la pobresa extrema, l’expansió del capitalisme a partir del segle XVI va estar associada a una dramàtica de deteriorament del benestar humà, segons un estudi científic realitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) en col·laboració amb la Universitat Macquarie (Austràlia), que demostra que aquest nou sistema econòmic es va traduir en un descens dels salaris fins a situar-los per sota del nivell de subsistència, una reducció de l’alçada humana i un marcat repunt de la mortalitat prematura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: