El Club Bellaterra vist des de dalt
El Club Bellaterra vist des de dalt | Facebook Club Bellaterra

 

 

L’altre dia vaig llegir, amb una certa tristesa, al TOT Bellaterra un article, sense signatura, què feia referència als problemes econòmics del Club Bellaterra, donant a entendre una crítica soterrada, amb un punt de mala llet que crec s’hauria de matisar. 

 

El Club de Bellaterra ha estat sempre un referent social pels veïns i veïnes de Bellaterra, potser per alguns més que per altres. Jo sempre he entès el Club com un centre social i esportiu privat amb vocació pública i, en el seu dia, vàrem ser prou agosarats per fer d’aquell centre romàntic i decadent, una aposta de renovació i futur no tan sols per nosaltres si no per les generacions venidores.

 

La seva rendibilitat social ha estat d’una envergadura lloable i ara no s’entendria Bellaterra sense la seva actual existència. Ha esdevingut el centre del poble i amb serveis com mai. Cap institució política ha estat capaç de generar i fer això ni abans ni ara per Bellaterra. Avui hi ha servei de queviures amb un magnífic supermercat, el Condis, una llibreria papereria, serveis de restauració, agència de viatges, perruqueria o estilistes, botiga d’animals domèstics, Api, serveis financers i d’estalvi amb el Banc de Sabadell i és clar un Club amb activitats socials i esportives com mai havia tingut Bellaterra i per retruc les nostres cases tenen un guany annex pel fet de que Bellaterra, com a poble, tingui aquests serveis.

 

A més generen feina i en conseqüència i viuen del seu èxit unes 70 persones. De fet s’ha aconseguit que aquesta centralitat i serveis generés una consciència de poble ja oblidada per una política que no veu més enllà del seu curt termini. Potser ara seria el moment que un TOT Bellaterra i per descomptat l’EMD, es preocupessin una mica més de la pervivència d’aquest magnífic Club de Bellaterra que, per altra banda, és l’únic patrimoni que podria, si volgués, estar en les seves mans com institució. En fi, si es volen veure les coses des d’una manera derrotista, segur que hi ha altres que ens ho mirem com una oportunitat per tots els veïns i veïnes Bellaterrenques. 

 

Visca el Club i Visca Bellaterra!!

 

Àlvar Roda