Avís preventiu pels alts nivells de contaminació

by | abr. 24, 2018 | Méteo

 

Un dia tapat a Bellaterra

Un dia tapat a Bellaterra | Laia TR

 

 

Es manté a tota Catalunya, també a la zona de Bellaterra, l'avís preventiu d'episodi ambiental de contaminació atmosfèrica. El CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya) ha informat a inicis de setmana de nivells moderats del contaminant PM10 que ha detectat el Servei de Vigilància i Control de l'Aire de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic.

 

Des de l'àrea de Mobilitat i Transport de l'AMB informen que es mantenen les condicions de presència d'una intrusió de pols africana. Es tracta, així, d'un possible episodi de contaminació atmosfèrica pel PM10

 

En el darrer informe de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, senyala que la previsió per les pròximes 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i que la intrusió de pols africana persistirà i les condicions de dispersió no milloraran significativament.

 

Com a mesures per reduir la contaminació, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya recomana a la ciutadania optar per utilitzar el transport públic, fer els desplaçaments a peu o en bicicleta per carrers amb poc trànsit o realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).

 

 

Vols llegir més…?

Alerta per onada de calor

Alerta per onada de calor

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Aquest cap de setmana la calor arribarà amb ganes a tota la península, assolint temperatures de 40 o 45 graus al sud. A Catalunya, tot i que no hi arribarà el plat fort d’aquesta calorada, les temperatures tocaran sostre fins diumenge, amb ambient de dur estiu i nits tropicals intenses amb temperatures que oscil·laran els 30 – 35 graus, sobretot al litoral i prelitoral

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: