Estudiants de la UAB tallen els accessos al Campus de Bellaterra en la primera jornada de vaga

by | abr. 25, 2018 | Societat

Pancarta en una de les facultats de la UAB

Pancarta en una de les facultats de la UAB | @Comunicaciouab

 

 

Els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han tallat diversos accessos al Campus de Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès, en la primera jornada de vaga al centre universitari. Després de passar la nit a la Facultat de Filososfia i Lletres, uns 200 joves s'han repartit pel recinte i han muntat barricades amb contenidors i mobiliari a l'eix sud, l'eix nord, la carretera que enllaça amb Bellaterra, la rotonda d'accés al recinte venint des de Sabadell i també l'entrada als FGC des de la plaça Cívica.

 

El col·lectiu protesta per exigir la rebaixa del 30% de les taxes i l'equiparació entre els graus de tres anys i el primer any de màster. A banda, protesta per “les llistes negres i els sistemes de videovigilància” que asseguren que hi ha al Campus i que la direcció del centre està utilitzant per “perseguir i controlar els alumnes segons la seva ideologia política”.

 

Com és habitual, els estudiants de la UAB s'han avançat un dia i a banda de secundar la Vaga General Estudiantil que se celebrarà demà dijous 26 d'abril, també duen a terme una aturada aquest dimecres. La portaveu de la Coordinadora d'Assemblees de Facultats de la UAB, Mariona Motjé, ha explicat que en el campus hi ha una sèrie de reivindicacions locals que els joves volen fer evidents amb una protesta diferent a la conjunta que es farà dijous. “Demanem que deixin d'instal·lar-se entitats privades al campus i ens mobilitzem en contra de les llistes negres i els sistemes de videovigilància” que assegura que hi ha a diferents punts del centre. Segons Motjé, la direcció està utilitzant aquestes imatges per “perseguir i controlar els alumnes segons la seva ideologia política”. 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: