La Generalitat declara episodi d’alta contaminació també a Bellaterra

by | abr. 25, 2018 | Méteo

L'episodi no comporta restricciona de trànsit

L'episodi no comporta restricciona de trànsit | Ajuntament de Cerdanyola

 

El Departament de Territori i Sosteniblitat de la Generalitat de Catalunya ha declarat un episodi d'alta contaminació per partícules a Barcelona i l'Àrea Metropolitana, incloent Bellaterra. En total, hi ha 40 municipis que constitueixen l’àmbit d’aplicació del Pla d’actuació per a la Millora de la Qualitat de l’Aire, horitzó 2020 (PAMQA 2020). 

 

La persistència de pols africana a l'aire dels municipis afectats ha portat a aplicar la mesura. La intrusió d'aquest pols afecta la zona des de dissabte 21 d'abril i ha fet augmentar la concentració de partícules Pm10 en suspensió en l'aire. Dilluns es va activar un avís preventiu i durant quatre dies consecutius s’han enregistrat superacions del valor límit diari a més d’una estació.

 

La Generalitat recomana a la ciutadania que es despaclin a peu o en bicicleta en carrers amb poc trànsit, utilitzar el transport públic, reduir els desplaçaments amb vehicle privat i, en cas de fer servir el cotxe, realitzar una conducció eficient. També es recomana moderar l'activitat física a l'aire lliure, sobretot la de persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars.

 

Des del servei de Trànsit, informen que l'episodi no comporta restriccionas de trànsit i que, a les vies equipades amb velocitat variable, s'ha limitat a 90 km/h.

 

L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire. A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, a través del Servei Català de Trànsit, s’informa la població perquè utilitzi els transports públics si s’ha de desplaçar i s’emeten consells generals a través del CECAT i de l’ATM; a més d’instar a les activitats cimenteres a reduir les emissions i als municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres.

 

Vols llegir més…?

Alerta per onada de calor

Alerta per onada de calor

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Aquest cap de setmana la calor arribarà amb ganes a tota la península, assolint temperatures de 40 o 45 graus al sud. A Catalunya, tot i que no hi arribarà el plat fort d’aquesta calorada, les temperatures tocaran sostre fins diumenge, amb ambient de dur estiu i nits tropicals intenses amb temperatures que oscil·laran els 30 – 35 graus, sobretot al litoral i prelitoral

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: