L'Ajuntament tornarà a recòrrer a mesures judicials
L'Ajuntament tornarà a recòrrer a mesures judicials | Bellaterradiari

 

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha reaccionat a la decisió de l'EMD de Bellaterra de pujar les pilones del Camí Antic de Sant Cugat, impedint el trànsit de vehicles a la zona. El govern municipal es mostra contrari al tall de les vies públiques i ha enviat una carta a l'EMD amb una proposta de pacificació de la circulació de les vies afectades. 

 

El consistori va impugnar davant dels tribunals la decisió de l'EMD de Bellaterra de tallar al lliure trànsit el camí antic de Sant Cugat. L'Ajuntament informa que el jutjat va accedir a la petició municipal que s'ordenés a l'EMD la desactivació de les pilones com a mesura cautelar, fins que no es dicti sentència en aquest procés.

 

Sobre l'actuació de l'EMD de Bellaterra, el consistori cerdanyolenc assegura que “és contrària a la decisió del jutjat i el servei jurídic municipal considera que no s'ajusta a dret i exercitarà immediatament les actuacions processals oportunes per aconseguir que el jutjat torni a ordenar a l'EMD de Bellaterra la desactivació de les pilones”. Aquesta decisió ha anat acompanyada de la tramesa d’una carta a l’EMD en què el govern municipal oferiria una proposta de pacificació del trànsit dels carrers afectats.

 

Sobre el procés judicial, el govern municipal assegura no ser partidari de judicialitzar les relacions entre l'Ajuntament i l'EMD de Bellaterra. Defensen que el consistori “s'hi ha vist abocat per l'actuació unilateral de l'ens autònom que retalla l'accés universal i lliure a una zona del municipi”. Així, l'Ajuntament fa una crida a “un diàleg constructiu que permeti trobar solucions al trànsit i la seguretat a la zona afectada, amb la participació de totes les parts implicades, EMD de Bellaterra, Ajuntament i cossos policials”.