Un grup de visitants observa l’interior del túnel d’acceleradors a l’edició de l’ALBA Open Day 2017
Un grup de visitants observa l’interior del túnel d’acceleradors a l’edició de l’ALBA Open Day 2017 | Fotografia: Pepo Segura

 

 

El pròxim 5 de maig el Sincrotró ALBA obrirà les seves portes de 9 h a 19 h on, unes 2.000 persones exploraran la instal·lació científica i descobriran les seves aplicacions, a banda de seguir demostracions, conferències i activitats per a totes les edats.

 

Les activitats s'organitzen al voltant d'un recorregut que permet veure els equips per on circulen els electrons, contemplar una secció del túnel d'acceleradors o conèixer de primera mà les peculiaritats i característiques d'aquesta instal·lació científica. A més a més, també hi ha previstes conferències, concursos i d’altres activitats. 

 

Durant l'esdeveniment, que mobilitzarà més de 2.000 persones, participen més de 100 membres del personal científic i tècnic del Sincrotró ALBA que s’encarregaran d’explicar als visitants què és un sincrotró, com funciona i per a què serveix. 

 

La visita és gratuïta i té una durada d'1 hora i mitja aproximadament. És indispensable haver-se registrat amb anterioritat per aconseguir una de les prop de 3.000 entrades que el Sincrotró ALBA ha habilitat. Per inscripcions, consultar el web: https://www.sincrotroalba.cat/ca/divulgacio/open-day/inscriu-te

 

L’ALBA Open Day 2018 està organitzat amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), l’Obra Social ”La Caixa”, el  Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat i la Generalitat de Catalunya.

 

Adreça: Carrer de la Llum 2-26, Cerdanyola del Vallès