Moment de la concentració dels treballadors de Cespa davant l'Ajuntament el 26 d'abril
Moment de la concentració dels treballadors de Cespa davant l'Ajuntament el 26 d'abril | Mónica García

 

Els treballadors de l'empresa Cespa, encarregada de la neteja viària a Bellaterra i Cerdanyola del Vallès, han arribat a un acord amb la companyia i han decidit desconvocar la vaga que començava el 2 de maig i s'allargava fins al dia 10 del mateix mes.

 

Revisió salarial de dos anys d'acord amb l'IPC. Aquest és l'acord al qual han arribat Cespa, que pertany al grup Ferrovial, i la seva plantilla a Cerdanyola. Amb això, es respon a la reivindicació dels treballadors per tal de recuperar el poder adquisitiu perdut durant cinc anys de congelació dels seus salaris. La proposta d'acord per part de l'empresa va arribar l'1 de maig, just després que la plantilla anunciés els serveis mínims d'una vaga que coincidia amb la Festa Major del Roser de Maig.

 

L'assemblea de treballadors ha ratificat l'acord i ha desconvocat la vaga el mateix dia 1 de maig. Des de la plantilla de Cespa asseguren que donen per completa la lluita en l'àmbit econòmic i que se senten orgullosos “del grup humà format per tots els treballadors i treballadores que ha fet possible una reivindicació que fa anys que anàvem perdent”.

 

A més, el president del Comitè d'Empresa, Paco Reina, destaca al TOT la importància de l'ajuda del govern de Cerdanyola i dels partits polítics de l'oposició perquè l'empresa plantegés una proposta acord a les seves peticions. L'Ajuntament va donar suport públicament i institucionalment als treballadors de Cespa durant el Ple Municipal del mes d'abril.